Αρχική » Grid with Sidebar » Fiat-Mitsubishi: Συνεργασία για ένα pickup

Fiat-Mitsubishi: Συνεργασία για ένα pickup

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η Fiat Chrysler Automobiles και η Mitsubishi Motors είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τις τελικές λεπτομέρειες για ένα πρόγραμμα συνεργασίας σύμφωνα με το οποίο η ιαπωνική μάρκα θα παρέχει στην ιταλική μια έκδοση ενός νέου μεσαίου pickup βασισμένου στο L200. Η Fiat σχεδιάζει να πουλήσει το συγκεκριμένο pickup στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική όπου η ζήτηση για τέτοια μοντέλα διαρκώς αυξάνεται.
 
Το νέο μοντέλο θα στηρίζεται κατά 100% σε μηχανικά μέρη της Mitsubishi ενώ θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό και στον εξοπλισμό του. Πριν το τέλος του μήνα η συμφωνία συνεργασίας θα έχει υπογραφεί.
 
Η Mitsubishi ξεκίνησε την παραγωγή του επανασχεδιασμένου L200, γνωστό και ως Triton, το 2014. Σκοπεύει δε να αυξήσει τις παγκόσμιες πωλήσεις του σε 200.000 μονάδες το χρόνο, από 130.000 που είχε σημειώσει το προηγούμενο μοντέλο. Η ιαπωνική μάρκα δεν θα πουλήσει το L200 στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ιαπωνία.
 
Η Fiat Chrysler ελπίζει ότι θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του pickup μέσα στο 2016 μέσω της Fiat Professional. Είναι κι αυτό ένα σχέδιο του Sergio Marchionne για να καταστήσει και αυτό τον κλάδο της εταιρίας του επικερδή στην Ευρώπη.
 
Η υπάρχουσα γκάμα της Fiat περιλαμβάνει το Strada, ένα αυτοφερόμενο μικρό pickup με κίνηση στους εμπρός τροχούς που κατασκευάζεται στη Βραζιλία και πωλείται στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Πέρσι ήταν το best seller pickup της ιταλικής μάρκας στην Ευρώπη ενώ τις καλύτερες πωλήσεις επί ευρωπαικού εδάφους στον τομέα των pickup σημείωσε το Toyota Hilux (24.040 μονάδες) ακολουθούμενο από τα Ford Ranger, VW Amarok, Nissan Navara και L200.
 
Οι πωλήσεις της κατηγορίας αυτής ήταν αυξημένες κατά 5% το 2014 φτάνοντας τις 114.892 μονάδες συγκριτικά με το 2013.
 
Όταν η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τον Μάρτιο τα σχέδιά της να προσθέσει ένα μεσαίου μεγέθους pickup στην γκάμα της είδε προφανώς πως, εκτός από τα SUV, και τα pickup θα τραβήξουν προσεχώς το ενδιαφέρον του κόσμου τόσο στη γηραιά ήπειρο όσο και στην Λατινική Αμερική.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ