Αρχική » Grid with Sidebar » FACE : Aγώνας υπέρ της παραδοσιακής δραστηριότητας παγίδευσης σπίνων

FACE : Aγώνας υπέρ της παραδοσιακής δραστηριότητας παγίδευσης σπίνων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η FACE (Ευρωπαική Ομοσπονδία Κυνηγιού) και ο FKNK ( Ομοσπονδία για το κυνήγι και τη διατήρηση στην Μάλτα ) δεσμεύθηκαν να αγωνιστούν υπέρ της παραδοσιακής δραστηριότητας παγίδευσης σπίνων μετά από δυσανάλογη απόφαση του δικαστηρίου της Ε.Ε..
 
Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιοσύνης της 21ης ​​Ιουνίου 2018 σχετικά με την παρέκκλιση της Μάλτας που επέτρεπε τη ζωντανή σύλληψη επτά ειδών σπίνων, η FACE εκφράζει τη βαθύτατη λύπη και την απογοήτευσή της για μια ακόμη υπερβολικά περιοριστική ερμηνεία ορισμένων διατάξεων της οδηγίας για τα πτηνά.
 
Είναι σαφές στην FACE ότι η οδηγία για τα πτηνά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διατηρηθούν ορισμένες μακρόχρονες παραδοσιακές δραστηριότητες παγίδευσης με τρόπο που να πληροί τις αυστηρές προϋποθέσεις που καθορίζονται στο άρθρο 9 παράγραφος 1 στοιχείο γ.
 
Η FACE συνεργάζεται στενά με τη νομική της ομάδα και την Ομοσπονδία για την Κυνήγι και τη Διατήρηση της Μάλτας (FKNK) πάνω στην απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ώστε να διερευνήσει την δυνατότητα η Μάλτα να μπορεί να εφαρμόσει σωστή παρέκκλιση στο μέλλον για να επιτρέψει τη ζωντανή σύλληψη σπίνων.
 
Είναι γεγονός ότι η οδηγία για τα πτηνά έχει προκαλέσει ορισμένα σοβαρά προβλήματα για το κυνήγι πουλιών στην Ευρώπη (σε σχέση με τα είδη που μπορούν να θηρεύονται, σε σχέση με κυνηγετικές περιόδους και με διάφορες μεθόδους θήρας) και ότι πολλές οργανώσεις κυνηγών  θεωρούν την συγκεκριμένη οδηγία μη χρήσιμη και αντιπαραγωγική. Εντούτοις, μια αμερόληπτη ανάλυση του κειμένου της οδηγίας μπορεί να καταλήξει μόνο στο συμπέρασμα ότι δεν είναι κατ ‘αρχήν εναντίον των περιφερειακών / παραδοσιακών πρακτικών κυνηγιού.
 
Του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr – www.face.eu/
 
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ