Αρχική » Grid with Sidebar » Eύβοια: Σκόρπισαν τον πανικό τα 10 αγριογούρουνα που βολτάρουν στους δρόμους

Eύβοια: Σκόρπισαν τον πανικό τα 10 αγριογούρουνα που βολτάρουν στους δρόμους

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Συνεχίζουν την επέλασή τους στην Εύβοια τα αγριογούρουνα, με τις αναφορές πολιτών να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 άγρια ζώα που βολτάρουν στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

SVESTONOF

Η παρουσία τους έγινε αρχικά αντιληπτή στην οδό Αλυκής, στον δρόμο που βγαίνει στην παραλία, στα λεγόμενα φυστίκια του Λεωνίδα.

Οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί προς αποφυγή ατυχημάτων.

Αγρότες και παραγωγοί της περιοχής κάνουν λόγο για αυξημένη κίνηση

αγριογούρουνων στην Βόρεια Εύβοια, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή, με έναν πέρασμα και μόνο, καταστρέφουν ολόκληρες σοδειές αλλά και χωράφια.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των άγριων ζώων

Τα συγκεκριμένα αγριογούρουνα φτάνουν τα 110-180 εκ. σε μήκος και τα 170-200 κιλά σε βάρος ενώ πολλές φορές ξεπερνούν τα 250 κιλά. Έχουν πολύ ανεπτυγμένη όσφρηση και ακοή ενώ η όρασή τους είναι περιορισμένη, αντιλαμβάνονται κυρίως την κίνηση και όπως τα περισσότερα θηλαστικά δεν βλέπουν χρώματα.

Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό ζώο και όταν τρέχει μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 40 km/h παρασύροντας τα πάντα στο διάβα του ενώ τα αυτιά του είναι σχετικά μεγάλα, τα οποία κινεί συνεχώς για να συλλάβει και τον πιο ανεπαίσθητο ήχο. Τέλος η μύτη τους έχει μακριά κατάληξη η οποία του επιτρέπει με την βοήθεια των δοντιών του να σκάβει προς αναζήτηση τροφής.

Πηγή: evima.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ