Αρχική » Grid with Sidebar » Εύοσμος: Ροτβάιλερ κατασπάραξαν σκύλο και 17 κότες

Εύοσμος: Ροτβάιλερ κατασπάραξαν σκύλο και 17 κότες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Καταγγελίες και συστάσεις στον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ – Ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής για τις επιθέσεις που έχουν γίνει και σε ανθρώπους.

SVESTONOF

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη όταν τέσσερα ροτβάιλερ επιτέθηκαν και κατασπάραξαν σκύλο που βρισκόταν μέσα στον αύλειο χώρο της επιχείρησης του ιδιοκτήτη του.

Όπως περιγράφει στο protothema.gr o ιδιοκτήτης του άτυχου σκύλου, Κωνσταντίνος Σαλαμπάσης, η «φονική» αγέλη των ροτβάιλερ που είναι ιδιοκτησίας επιχειρηματία της περιοχής, μπήκε στην αυλή της επιχείρησής του και επιτέθηκαν άγρια στον σκύλο του, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να υποκύψει στα βαριά του τραύματα και να πεθάνει.

«Στις 6.30 το πρωί της Τρίτης, τα τέσσερα σκυλιά ροτβάιλερ εισέβαλαν στο επαγγελματικό μου χώρο και επιτέθηκαν στον σκύλο μου με αποτέλεσμα να τον κατασπαράξουν, να τον τραυματίσουν σοβαρά και μετά από κάποιες ώρες να πεθάνει», περιγράφει στο protothema.gr ο κ. Σαλαμπάσης. «Το πήγαμε άμεσα στο κτηνιατρείο, όμως δεν καταφέραμε να το σώσουμε», τονίζει.

«Τα συγκεκριμένα σκυλιά βρίσκονται στον χώρο γειτονικής επιχείρησης και ο ιδιοκτήτης τους τα έχει για να προστατεύουν την περιουσία του. Πολλές φορές τα αφήνει ελεύθερα με αποτέλεσμα να βγαίνουν, να πηγαίνουν σε άλλες αυλές και στον δρόμο της περιοχής. Συγκεκριμένα εχθές, εισέβαλαν σε έναν άλλον χώρο και κατασπάραξαν 17 κότες. Μιλάμε για μακελειό. Στο παρελθόν έχουν επιχειρήσει να επιτεθούν σε εργαζόμενους της επιχείρησής μου», προσθέτει.

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα ροτβάιλερ είχαν προσπαθήσει και άλλες φορές στο παρελθόν να επιτεθούν στο σκυλί που είχε υιοθετήσει και φρόντιζε τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς είχαν εισβάλει τουλάχιστον τρεις φορές ακόμα στην επιχείρησή του, όμως τότε τα είχαν αποτρέψει. Όπως λέει ο κ. Σαλαμπάσης, παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερώσει τον ιδιοκτήτη τους, εκείνος αδιαφόρησε και δεν έκανε τίποτα.

«Ανησυχώ και πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή υπάρχει κίνδυνος να επιτεθούν σε ανυποψίαστους ανθρώπους. Παλαιότερα είχε σημειωθεί επίθεση σε υπάλληλό μου και είχαμε καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα καθώς είχε τραυματιστεί. Είχε έρθει η αστυνομία, ωστόσο συμφωνήσαμε να μην καταθέσουμε μήνυση με γνώμονα ότι θα προσέχει και ότι τα σκυλιά θα φυλάσσονται σε κάποιον άλλον χώρο που δεν θα κινδυνεύουμε. Ωστόσο, δεν άλλαξε τίποτα», τονίζει.

Ο κ. Σαλαμπάσης προχώρησε σε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου Κορδελιού και αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία.

Καταγγελίες στην Φιλοζωική Ευόσμου

Καταγγελίες για τα περιστατικά με τις επιθέσεις των συγκεκριμένων ροτβάιλερ έχει δεχθεί και η Φιλοζωική Ευόσμου η οποία, ουκ ολίγες φορές έχει ενημερώσει τον ιδιοκτήτη τους. «Έχουμε κάνει τρεις φορές σύσταση στον ιδιοκτήτη. Από το πρωί έως το απόγευμα η πόρτα της επιχείρησης είναι ανοιχτή και τα σκυλιά έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά και σε άλλα ζώα, σε αδέσποτα που φροντίζουμε στην περιοχή. Το θέμα είναι ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε αποδείξεις», τονίζει στο protothema.gr η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ευόσμου, Δήμητρα Ρήγα.

«Μετά την τελευταία σύσταση που κάναμε στον ιδιοκτήτη και εξαφάνισε τα σκυλιά για ένα διάστημα, έγινε ένα περιστατικό όπου δαγκώθηκε και πέθανε ένα αδέσποτο που φροντίζαμε τέσσερα χρόνια. Μας ειδοποίησε μία περίοικος και ήρθαμε από το καταφύγιό μας που είναι αρκετά κοντά στο συγκεκριμένο σημείο. Μέχρι να φτάσουμε δεν υπήρχε τίποτα και δεν είχε μείνει κανένα αποδεικτικό στοιχείο», αναφέρει.

Η κα. Ρήγα τονίζει ότι ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ, παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί συστάσεις πάρα πολλές φορές, δεν προσπάθησε ποτέ να συμμορφωθεί. «Είναι αδιανόητο το θράσος του όλο αυτό το διάστημα και εξακολουθούσε να αφήνει την πόρτα ανοιχτή. Όλα έχουν γίνει με την επίγνωσή του και γνωρίζοντας ότι τα σκυλιά του μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη ζημιά», λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ