Αρχική » Grid with Sidebar » Έσπασε τους κράχτες ο κ. Αμυράς….VIDEO

Έσπασε τους κράχτες ο κ. Αμυράς….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το έργο της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων τίμησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, σε εκδήλωση καταστροφής ηχομιμητικών συσκευών και βράβευσης που διοργάνωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Αραμπατζής και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας.

SVESTONOF

Η θηροφυλακή, που ιδρύθηκε, οργανώθηκε και χρηματοδοτείται από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις -πάντοτε σε συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες και τους Δασοφύλακες- προστατεύει την άγρια πανίδα απέναντι σε όσους δεν τηρούν τους νόμους και τους κανόνες.

Ο κ. Αμυράς μίλησε για το τεράστιο έργο της θηροφυλακής που όπως χαρακτηριστικά είπε το δείχνουν οι αριθμοί από μόνοι τους.

Μόνο το 2021, διαπιστώθηκαν 177 παραβάσεις αναφορικά με χρήση ηχομιμητικών συσκευών και ομοιωμάτων, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια έχουν κατασχεθεί 4.720 ηχομιμητικές συσκευές.

Οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχουν διενεργήσει 2.240.183 ελέγχους και έχουν εντοπίσει 37.484 παραβάσεις.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το ποσοστό των ελεγχόμενων που είχαν υποπέσει σε παράβαση το 2000 ήταν 3,12%, ενώ σήμερα έχει μειωθεί στο 1,36%.

Χάρη στο έργο των θηροφυλάκων και των δασοφυλάκων, η λαθροθηρία μειώνεται αποφασιστικά και όπως αναγνώρισε πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας υπάρχει ικανοποιητικός μηχανισμός ελέγχου της.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 7 θηροφύλακες για το σημαντικό τους έργο στην πάταξη της λαθροθηρίας, προερχόμενοι από τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες Κρήτης & Δωδεκανήσου, Αρχιπελάγους, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδος, Ηπείρου Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκε ένας θηροφύλακας από κάθε Κυνηγετική Ομοσπονδία που έκανε τις περισσότερες μηνύσεις για ηχομιμητική συσκευή.

Πιο συγκεκριμένα  βραβεύτηκαν:

Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης & Δωδεκανήσου – Στρουμπάκης Ιωάννης
Β’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους – Τσακίρης Μιχαήλ
Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου – Τζανετάκος Δωρόθεος
Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος – Ρωμανός Ευάγγελος
Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου – Μπαλάς Βασίλειος
ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης – Ηλιάδης Στέφανος
Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας – Ράπτης Αθανάσιος

Ο κ. Αμυράς επίσης αποκάλυψε όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την ολοκλήρωση της ψηφιακής άδειας, πάντα σε συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο χαρακτηρισμός του υφυπουργού για τους αντικυνηγούς που είπε για τα …υπαρξιακά τους αυτογκόλ…..

Δείτε όλη την ομιλία του κ. Αμυρά…

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν ο ταμίας της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, Σταθόπουλος Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου, Φιωτάκης Κων/νος, μέλος του ΔΣ της Β’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, Μεννής Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Γραμματσούλιας Παναγιώτης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, Τζουμάκας Πέτρος, ο Πρόεδρος της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, κ. Μυλόπουλος Θεόφιλος και μέλος του ΔΣ της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Συρταδιώτης Στέργιος.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ