
Ερώτηση του Ανδρέα Νικολακόπουλου για την άρση της απαγόρευσης κυνηγιού στην περιοχή Ζαχάρως – Καϊάφα – Γιαννιτσοχωρίου
Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρο Παπασταύρου, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ζητά την επανεξέταση της απαγόρευσης του κυνηγιού στην περιοχή Ζαχάρως – Καϊάφα – Γιαννιτσοχωρίου.
Όπως επισημαίνει, οι κυνηγοί της Ηλείας εκφράζουν τη δικαιολογημένη αντίδρασή τους απέναντι σε μια άδικη και υπερβολικά αυστηρή ρύθμιση, που απορρέει από το Π.Δ. 391/2018. Τονίζει ότι οι κυνηγοί της περιοχής ασκούν εδώ και χρόνια το κυνήγι υπεύθυνα, νόμιμα και με σεβασμό στο περιβάλλον, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής παράδοσης και της αγροτικής ζωής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Η θηροφυλακή της Γ’ ΚΟΠ με τους εκπαιδευμένους σκύλους…VIDEO
«Το κυνήγι είναι μια παραδοσιακή δραστηριότητα που συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να εξισώνεται με παράνομες πρακτικές που πράγματι προκαλούν βλάβες στο φυσικό περιβάλλον και στο ζωικό κεφάλαιο — πρακτικές απέναντι στις οποίες, όπως σημειώνει, «οι ίδιοι οι κυνηγοί ορθώνουν τείχος».
Ο κ. Νικολακόπουλος καταλήγει:
«Ζήτησα να γίνει επανεξέταση του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος με αντικειμενικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, καθώς και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των νόμιμων δραστηριοτήτων στην περιοχή. Η Πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου και, μέσα από κρίσιμες παρεμβάσεις, να προστατεύει το περιβάλλον με σχέδιο, ρεαλισμό και δικαιοσύνη».
