Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Άνω Γραμματικό Πέλλας

Επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Άνω Γραμματικό Πέλλας

by iHunt
Επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Άνω Γραμματικό Πέλλας

ΝΕΟ, θανατηφόρο κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε πριν μερικές μέρες στο Άνω Γραμματικό Πέλλας, στην περιοχή Σαφαρικα κατά την διάρκεια άοπλης εξόδου για τρέξιμο, ξεμούδιασμα και βόλτα. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Αλέξανδρο Σεμερτζίδη να θρηνήσει την ζωή του αγαπημένου του τετράποδου συνεργάτη, φίλου και συντρόφου, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λούνα, 14 μηνών, Σεγκούτσι την οποία έβγαλε ο Αλέξανδρος με τον πατέρα του, μαζί με άλλα 2 σκυλιά για ξεμούδιασμα και τρέξιμο στην περιοχή Σαφαρίκα στο Άνω Γραμματικό Πέλλας.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Αλέξανδρος : ” Η Λούνα είναι στα 50 μέτρα μακριά μου, την βλέπω στο GPS, ακούω ένα ουρλιαχτό πόνου και την βλέπω ως ακίνητη, ενώ την ίδια στιγμή τα 2 μεγαλύτερα σκυλιά γύρισαν αμέσως στα πόδια μας τρομαγμένα. Καταλάβαμε ότι είναι λύκος και με φωνές, ουρλιαχτά και με σφυρίγματα από την σφυρίχτρα και τρέχοντας όσο πιο γρήγορα μπορούσα έφτασα στο σημείο σε λιγότερο από πέντε λεπτά !!! Φτάνοντας λοιπόν στο σημείο έκπληκτος, βλέπω από απόσταση έναν μεγαλόσωμο λύκο να φεύγει πάνω από την σκύλα, να πηγαίνει πιο πέρα να γυρίζει, να ελέγξει τι γίνεται και να φεύγει μόνο αφού έβαλα τις φωνές.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Η τιμωρία των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ