Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση αλεπούς σε γάτα σε συνοικία της Αττικής…VIDEO

Επίθεση αλεπούς σε γάτα σε συνοικία της Αττικής…VIDEO

by iHunt
Επίθεση αλεπούς σε γάτα σε συνοικία της Αττικής...VIDEO

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Φαίνεται πως και οι αλεπούδες ζήλεψαν την τακτική των λύκων, οι οποίοι ανενόχλητοι εισέρχονται σε χωριά και πόλεις για να κυνηγήσουν και να φάνε αδέσποτα σκυλιά και γάτες με τις ευλογίες των 2 Μ.Κ.Ο, του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ και γενικότερα των αρμόδιων υπηρεσιών της πολιτείας, οι οποίοι όλοι μαζί τακτικά διοργανώνουν σχετικές ημερίδες περί αρμονικής συνύπαρξης, ώστε να πείσουν τον αφελή αστό να αποδεχτεί και να θεωρήσει φυσιολογικό την κυκλοφορία λύκων μέσα σε πόλεις και χωριά οι οποίοι σκοτώνουν και τρώνε σκυλιά και γάτες.

SVESTONOF

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρόσφατη ανακοίνωση – παρότρυνση της Μ.Κ.Ο ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής η οποία με αφορμή την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού και τις αντίστοιχες πολλές θεάσεις αλεπούδων παντού σε όλους τους δήμους της Αττικής, έλεγε και συμβούλευε το κοινό της, ότι πρέπει να συνηθίσουμε πως πλέον οι αλεπούδες έχουν εξελιχθεί σε “αστικά” ζώα και να μην μας φαίνεται περίεργο αν καμιά φορά φάνε και μερικά γατάκια, δεν τρέχει τίποτα αφού και τα γατάκια τρώνε πουλάκια.

Έτσι στο παρακάτω βίντεο που μας έρχεται από τον Δήμο Μεταμόρφωσης και συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δήμου Μεταμόρφωσης, βλέπουμε στον Λόφο Νέμεσις ( έτσι λέγεται η περιοχή ) ξεκάθαρα και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μια αλεπού, μέρα μεσημέρι να επιτίθεται και να προσπαθεί να σκοτώσει μια γάτα που έχει στριμώξει σε ανοιχτό χώρο σε κάποιο οικόπεδο. Βλέπουμε λοιπόν την αλεπού να γυροφέρνει την γάτα με τον χαρακτηριστικό τρόπο που προσπαθούν τα αρπακτικά να αρπάξουν την λεία τους, κάνοντας κύκλους και ξαφνικές επιθέσεις ώστε να βρουν κάποιο κενό στην άμυνα του θύματος τους και βλέπουμε την γάτα να στέκεται στην θέση της και να αμύνεται προσπαθώντας να διώξει την αλεπού γυρνώντας κάθε φορά προς την μεριά που η αλεπού κάνει τον κύκλο της και την επίθεση της.

Το ότι η αλεπού επιτίθεται και η έρμη η γάτα αμύνεται, προσπαθώντας να σώσει την ζωή της το θεωρούμε αυτονόητο και επίσης θεωρούμε αυτονόητο ότι έτσι θα έπρεπε να το βλέπουν όλοι. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον υπάλληλο του τμήματος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δήμου Μεταμόρφωσης. Στην περιγραφή – λεζάντα πάνω από το βίντεο έγραψε ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή η γάτα κυνηγάει την μικρή αλεπού αφού επί λέξει αναφέρει : ” Καλημέρα, με ένα βίντεο που μας έστειλε συνδημότης μας με την μικρή αλεπού που -σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες- κυκλοφορεί σε συγκεκριμένη περιοχή στην πόλη μας.

Μας επισκέπτεται συχνά, καθώς ταίζεται από φιλόζωους συμπολίτες μας και εργαζόμενους του #ΔήμοςΜεταμόρφωσης, ενώ φαίνεται στο βίντεο να την κυνηγά μια γάτα. ”

Το ακόμα πιο γελοίο της υπόθεσης το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο δείγμα αποξένωσης του σύγχρονου αστού από την φύση και τις λειτουργίες της αλλά και φουλ ασχετοσύνης, είναι τα σχόλια μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας που επιθυμούν να αυτοαποκαλούνται φιλόζωοι και οι περισσότερες ως συνήθως ήταν φυσικά γυναίκες, οι οποίες δεν είδαν καμία επίθεση από καμιά πλευρά και ισχυρίζονται ότι τα 2 ζώα είναι φιλαράκια και αυτός είναι ο τρόπος τους να παίζουν και να διασκεδάζουν.

Εντωμεταξύ με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει μόνος του ότι παντού σε όλο τον κόσμο οι αλεπούδες εάν μπορέσουν και έχουν την δυνατότητα, σκοτώνουν και τρώνε γάτες, γατάκια, ακόμα και κουτάβια η μικρόσωμα σκυλιά.

To ακόμα πιο γελοίο της υπόθεσης αλλά και συνάμα επικίνδυνο είναι η άγνοια και η ανοησία όλων αυτών των δήθεν φιλόζωων ότι όσο όμορφο και γλυκό μπορεί να φαίνεται στα μάτια τους ένα άγριο ζώο, ποτέ δεν παύει να είναι άγριο αφού υπάρχουν αρκετές καταγεγραμμένες επιθέσεις αλεπούδων σε ανθρώπους και στην Ελλάδα αλλά και σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε τα βίντεο…

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Τρίκαλα: Περιπέτεια για 19χρονο – Τον δάγκωσε αλεπούΕπιθεσεις αλεπουδων σε μωρα η βρεφη…..Αλεπού επιτέθηκε σε 5χρονο κορίτσι στο Πήλιο ,


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ