Αρχική » Grid with Sidebar » Επιστρέφουν οι μέλισσες στο δάσος της Δαδιάς

Επιστρέφουν οι μέλισσες στο δάσος της Δαδιάς

«Πράσινο φως» για την αποκατάσταση του Μελισσοκομικού πάρκου στον Εβρο

by iHunt
Επιστρέφουν οι μέλισσες στο δάσος της Δαδιάς

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Επιστρέφουν οι μέλισσες

To “πράσινο φως” για την αποκατάσταση και χρηματοδότηση του Μελισσοκομικού πάρκου στη Δαδιά του Έβρου, καθώς και η δημιουργία νέων Πάρκων σε άλλες περιοχές του Έβρου και της χώρας, έδωσε με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

SVESTONOF

Με την απόφαση διαμορφώνεται το πλαίσιο για την αποκατάσταση του Πάρκου Δαδιάς, που καταστράφηκε από την μεγάλη πυρκαγιά, αφού σ’ αυτήν καθορίζονται το αντικείμενο, οι δυνητικοί φορείς υλοποίησης και τα χρηματοδοτικά εργαλεία όχι μόνο του συγκεκριμένου έργου, αλλά και άλλων παρόμοιων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Καιρός σήμερα: Πότε και πού θα χτυπήσει ο πολικός αεροχείμαρρος

Η υπουργική απόφαση έχει ως τίτλο «Καθορισμός του ακριβούς περιεχομένου και των λεπτομερειών εφαρμογής της Δράσης: Καταγραφή, χαρτογράφηση, αξιολόγηση και διαχείριση της μελισσοκομικής χλωρίδας, στην πυρόπληκτη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, σε άλλες περιοχές της ΠΕ Έβρου και σε περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από τα ακραία φυσικά φαινόμενα του 2023».

Η δράση ανήκει στην Παρέμβαση Π2-55.5 και εντάσσεται στο πλαίσιο παρεμβάσεων για την Μελισσοκομία του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (2023 – 2027), ενώ ως δυνητικοί δικαιούχοι υλοποίησης των έργων ορίζονται εξειδικευμένα Πανεπιστημιακά -Ερευνητικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με αποδεδειγμένη πρόσφατη εμπειρία και τεχνογνωσία στην πραγματοποίηση αντίστοιχων έργων.

«Αμέσως μετά την καταστροφή του Μελισσοκομικού Πάρκου της Δαδιάς από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε τον Έβρο, δεσμευτήκαμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα βρει τον τρόπο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να το αποκαταστήσουμε» δήλωσε, με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο κ. Κελέτσης και πρόσθεσε: .

«Σήμερα, μετά από την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου μας είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι υπέγραψα την σχετική απόφαση βάσει της οποίας θα προχωρήσουμε όχι μόνο στην αποκατάσταση του Πάρκου Δαδιάς αλλά θα προχωρήσουμε και στην υλοποίηση και άλλων στον Έβρο».

«Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε άλλα δύο τουλάχιστον, ένα στο Βόρειο και ένα στο Νότιο Τμήμα του Νομού. Φυσικά οι προτάσεις θα γίνουν, μετά από μελέτη και εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων. Η δήλωση, ότι θα μετατρέψουμε την μεγάλη καταστροφή σε ευκαιρία για τον Έβρο, δεν μένει στα λόγια αλλά γίνεται πράξη» κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ