Αρχική » Grid with Sidebar » Επιστολή διαμαρτυρίας της ΚΟΜΑΘ προς την EΡT 3 για αντικυνηγετικό ρεπορτάζ

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΚΟΜΑΘ προς την EΡT 3 για αντικυνηγετικό ρεπορτάζ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Εξαιρετική αντίδραση  του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ στο αντικυνηγετικό ρεπορτάζ της ΕΤ3 όπως εξαιρετική ήταν και η αντίδραση του Κ.Σ. Κοζάνης. Πρέπει οι κυνηγοί να αντιληφθούν ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο την κυνηγετική δραστηριότητα.

SVESTONOF

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΡΤ 3 έστειλε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τον τρόπο παρουσίασης ρεπορτάζ με κατηγορίες εναντίον του κυνηγιού και κυνηγών στην περιοχή των Σερβίων Κοζάνης, χωρίς τη στοιχειώδη και αυτονόητη υποχρέωση, εκ μέρους του καναλιού, φιλοξενίας της επίσημης άποψης των κυνηγετικών οργανώσεων.

Για το θέμα των δηλητηριασμένων δολωμάτων οι κυνηγετικές οργανώσεις έχουν μηδενική ανοχή και καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε περιστατικό χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων. Ενώ, με δαπάνες των κυνηγών, διαθέτουν τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων (Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες και Θηροφύλακες Κυνηγετικών Συλλόγων) στην περιπολία και ανίχνευση τέτοιων σκευασμάτων, ενώ πολλές φορές καταθέτουν μηνύσεις και καταστρέφουν τα δηλητηριασμένα δολώματα. Επίσης σε συνεργασία με τις δασικές αρχές και περιβαλλοντικές οργανώσεις συνεργάζονται για τη σύνταξη τοπικών σχεδίων δράσεων κατά των δηλητηριασμένων δολωμάτων, καθώς και άλλες ειδικότερες δράσεις.

Με την επιστολή της η ΚΟΜΑΘ ζητά συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΡΤ 3 και ζητά να φιλοξενηθούν οι απόψεις των κυνηγετικών οργανώσεων στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της ποινικής ή αστικής φύσεως για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον κυνηγών και σε συνεργασία με τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους θα διερευνήσει εις βάθος το θέμα.

Ελπίζουμε να έχει και συνέχεια…..

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ