Αρχική » Grid with Sidebar » Επιμορφωτικό σεμινάριο της Γ’ ΚΟΠ για τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες…VIDEO

Επιμορφωτικό σεμινάριο της Γ’ ΚΟΠ για τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 ,πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, επιμορφωτικό σεμινάριο για τους θηροφύλακες της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

SVESTONOF

Το σεμινάριο ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου της Γ’ ΚΟΠ και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντής Συντον ισμού & Επιθεώρησης Δασών κ. Αλέξανδρος Τοκακλίδης. Ο κ. Τοκακλίδης έκανε μια σύντομη αλλά κατατοπιστική ανάλυση του νομοθετικού πλαισίου της θήρας και αναφέρθηκε σε διάφορες διευκρινιστικές εγκυκλίους.

Επίσης εξήγησε στους Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες για τις κατασχέσεις παράνομων προϊόντων και τη δημοπρασία αυτών καθώς και για τις μηνύσεις. Τέλος τόνισε στους θηροφύλακες την καλή σχέση που πρέπει να υπάρχει με τη δασική υπηρεσία.

Το λόγο πήρε μετά τον κ. Τοκακλίδη, ο κ. Κωνσαντακόπουλος Δημήτριος (Μηχανολόγος Μηχανικός & Τεχνικός Ασφαλείας) ο οποίος ενημέρωσε τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες για τα μέσα ατομικής προστασίας, τη χρήση φορητού πυροσβεστήρα, τις τηλεπικοινωνίες, τις οδηγίες συντήρησης του υπηρεσιακού οχήματος των θηροφυλάκων καθώς και για τα νομιμοποιητικά έγγραφα. Τέλος ο κ. Κωνσταντακόπουλος έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του νομικού κ. Κουρή Παναγιώτη ο οποίος μίλησε για τα καθήκοντα και το ρόλο των θηροφυλάκων, για τη βεβαίωση των παραβάσεων των διατάξεων περί θήρας και παρουσία των θηροφυλάκων ενώπιων του Ποινικού Δικαστηρίου.

Με το τέλος του σεμιναρίου οι θηροφύλακες παρέλαβαν ένα ερωτηματολόγιο το οποίο ήταν ένα είδος «άτυπου» διαγωνίσματος του σεμιναρίου που παρακολούθησαν.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Γιώργος Αραμπατζής, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Τ. Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Πάτρας κ. Πελεκούδας Δημήτρης και ο υποψήφιος με την Ελληνική Λύση Θανάσης Δημόπουλος.

Δείτε στο video που ακολουθεί τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Γ’ ΚΟΠ κ. Παναγιώτη Γραμματσούλια, του Προέδρου της ΚΣΕ κ. Γιώργου Αραμπατζή και του μέλους του ΔΣ κ. Σπύρου Αναστασόπουλου

Ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο που βοηθάει αφάνταστα στην κατάρτιση των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων. Ο Πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια που έχει αρχίσει και σκοπός της είναι η αναβάθμιση του μεγαλύτερου έργου των κυνηγετικών οργανώσεων που δεν είναι άλλο από την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή.

Ο δρόμος είναι μακρύς όμως υπάρχει και η θέληση αλλά και η ικανότητα…..

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ