Αρχική » Grid with Sidebar » Ένα λαγουδάκι έκλεψε την παράσταση στην άσκηση “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023″….VIDEO

Ένα λαγουδάκι έκλεψε την παράσταση στην άσκηση “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023″….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στον Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα) Δήμου Λαυρεωτικής, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023».

SVESTONOF

Η άσκηση διεξήχθη στο σημείο «Έγκοιλον Χάος» του Αγίου Κωνσταντίνου όπου αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και εκκένωσης οικισμού ενώ ακολουθήθηκαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη δασοπυρόσβεση.

Στην άσκηση, η οποία σχεδιάστηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Λαυρεωτικής, της Δασικής Υπηρεσίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και εθελοντικών ομάδων, χρησιμοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα, φορτωτές-εκσκαφείς JCB, 2 υδροφόρες και 15 οχήματα του Δήμου.

Την άσκηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Βασίλης Κόκκαλης καθώς και ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκος Σταθόπουλος.

Στην άσκηση συμμετείχε και μάλιστα με σημαντικό ρόλο και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαυρίου με ένα αυτοκίνητο και δύναμη δέκα ανδρών.

Η άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, είχε αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν θετικά συμπεράσματα.

Την παράσταση έκλεψε όμως ένα μικρό λαγουδάκι το οποίο τρομαγμένο από τις μηχανές των αυτοκινήτων και των εναέριων μέσων εγκατέλειψε το γιατάκι του και βρέθηκε μέσα στο πλήθος που παρακολουθούσε την άσκηση. Τελικά αφού βρήκε ένα προσωρινό καταφύγιο κάτω από ένα αυτοκίνητο, χάθηκε μέσα στο δάσος.

Δείτε το video…

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ