Αρχική » Grid with Sidebar » Εμφάνιση λύκων σε περιοχές δίπλα στον Βόλο!

Εμφάνιση λύκων σε περιοχές δίπλα στον Βόλο!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Για το έντονο πρόβλημα που έχει διαφανεί το τελευταίο διάστημα με την εμφάνιση λύκων περιμετρικά του Βόλου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου κ. Βάιος Μπουτίνας, επισημαίνοντας πως πάνω από έναν χρόνο υπάρχουν αναφορές για λύκους στην περιοχή και μάλιστα οι λύκοι επιτίθενται σε κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και σε σκύλους.

SVESTONOF

Ο κ. Μπουτίνας ανέφερε δε και ορισμένα περιστατικά από αναφορές κυνηγών ή και κτηνοτρόφων για το θέμα λέγοντας πως «σε μια κυνηγετική έξοδο είχα συνάντηση με έναν κτηνοτρόφο και μου επέστησε την προσοχή ότι υπάρχουν λύκοι και του έχουν φάει τα κατσίκια και να προσέχουμε κι εμείς. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και υπάρχει και κοντά στον Βόλο, πέραν από την περιοχή του Σωρού, στο Σέσκλο που υπήρχε κρούσμα, στα Κανάλια είχε μπει λύκος στην αυλή κάποιου ανθρώπου, που είχε δυο προβατάκια κι είχε επιτεθεί σε ένα. Από μαρτυρία φίλου μου σε κυνήγι λαγού στις Γλαφυρές ο λύκος κυνηγούσε τον σκύλο».

«Όσο δεν βρίσκουν τροφή οι λύκοι, τόσο πιο κοντά στην πόλη θα έρχονται…»
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου επεσήμανε ότι όσο δεν βρίσκουν τροφή οι λύκοι, τόσο πιο κοντά στην πόλη θα έρχονται, ενώ έχει παρατηρηθεί η παρουσία τους όπου υπάρχουν ποιμνιοστάσια ή άλλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις ζώων, ενώ υπάρχει και άλλη μία πληροφορία για ύπαρξη λύκων στην περιοχή του Λατομείου.
Για το περιστατικό με τον λύκο στις Γλαφυρές ο κ. Μπουτίνας ανέφερε ότι ο λύκος κυνηγούσε σκυλιά και ήταν μόλις 200 μέτρα μακριά από τα σπίτια. «Φαίνεται τα τελευταία χρόνια ότι οι λύκοι είναι εθισμένοι στο σκυλίσιο κρέας, θεωρούν πιο εύκολο θύμα τον σκύλο και έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά, που βρίσκονται σκυλιά διαλυμένα από τους λύκους. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και για τους κτηνοτρόφους και για τους κυνηγούς», τόνισε.

Προστατευόμενο είδος, ο αριθμός τους παράλληλα, έχει αυξηθεί

Παράλληλα ανέφερε ότι ενώ κάποτε στην Ελλάδα υπήρχαν 300-700 λύκοι, φαίνεται πως ο αριθμός τους έχει αυξηθεί, καθώς μόνο στην περιοχή μας οι υπολογισμοί λένε για την ύπαρξη 50 λύκων.
«Κάποτε ο λύκος ήταν είδος προς εξαφάνιση και τώρα είναι προς αφθονία. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές ότι επιτίθεται σε ανθρώπους, όσο σε εκείνους που συνοδεύουν ζώα . Υπήρξε και ένα περιστατικό στην Αθήνα, στην Πάρνηθα όπου λύκος επιτέθηκε και έφαγε ένα σκυλάκι μπροστά στα μάτια πατέρα και κόρης», σημείωσε ο κ. Μπουτίνας, συμπληρώνοντας ότι ο λύκος και η αρκούδα είναι προστατευόμενα είδη.

Πηγή :https://magnesianews.gr/

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ