Αρχική » Grid with Sidebar » Εφιάλτης οι επιδρομές μινκ σε αυλές σπιτιών στην Θεσσαλία

Εφιάλτης οι επιδρομές μινκ σε αυλές σπιτιών στην Θεσσαλία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Επικίνδυνα έχουν πολλαπλασιαστεί οι αγέλες των μινκ που απελευθερώθηκαν τα Χριστούγεννα του 2010 από δυο εκτροφεία στο Χιλιόδενδρο Καστοριάς και στην Σιάτιστα Κοζάνης από υποτιθέμενους φιλόζωους του «Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων» και εισβάλλουν πλέον σε κοτέτσια και αυλές στην Θεσσαλία.

SVESTONOF

Τα σαρκοβόρα ζώα προκαλούν μεγάλες ζημιές στις παρόχθιες περιοχές του Πηνειού στην ευρύτερη περιοχή της Φαλάνης, του Δασοχωρίου και της Λάρισας, όπου έχουν κατασπαράξει κοτόπουλα και κότες προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Οι επιδρομές έχουν επεκταθεί, καθώς τον Ιούνιο του 2022 τα μινκ έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή Αργυροπούλι και έξι μήνες μετά στην Πέρα Χώρα Τυρνάβου. Οι κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές ζητούν από τις τοπικές αρχές τρόπους αντιμετώπισης των επιδρομών.

Οι ειδικοί εκτιμούν η εμφάνιση των μινκ στις παρόχθιες περιοχές του Πηνειού οφείλεται και στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αφού εκμεταλλεύονται την πτώση της στάθμης των νερών και επεκτείνουν τις φωλιές τους. Όμως, αν ενταθούν οι επιδρομές, υπάρχει κίνδυνος να ανατραπεί το οικοσύστημα, καθώς αποθηκεύουν τροφή σκοτώνοντας περισσότερα ζώα απ’ όσα χρειάζονται. Καθώςτο θηλυκό γεννάει τρία ως οκτώ μικρά μία φορά το χρόνο, είναι αντιληπτό πόσο έχει μεγαλώσει ο πληθυσμός τους από το 2010.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ