Αρχική » Grid with Sidebar » Ε’ ΚΟΗ : Σύλληψη για λαθροθηρία αγριόχοιρων με κλουβί παγίδευσης

Ε’ ΚΟΗ : Σύλληψη για λαθροθηρία αγριόχοιρων με κλουβί παγίδευσης

by iHunt
Ε' ΚΟΗ : Σύλληψη για λαθροθηρία αγριόχοιρων με κλουβί παγίδευσης

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ημεδαπού ο οποίος είχε κατασκευάσει και τοποθετήσει σε αγροτική περιοχή ένα σιδερένιο κλουβί παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

SVESTONOF

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε αγροτική περιοχή στη θέση «Μεγαλώνια» της Τ.Κ Σελλάδων του Δήμου Νικολάου Σκουφά στην Π.Ε Άρτας.

Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας κατά τις πρωινές ώρες, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε εντός περιοχής ελαιοκαλλιέργειας ένα σιδερένιο κλουβί που λειτουργούσε ως παγίδα για τριχωτά θηράματα, εντός του οποίου είχε εγκλωβιστεί ένας αγριόχοιρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Τυπώστε και έχετε μαζί σας τη βεβαίωση του Κτηνιατρικού Συλλόγου

Η περιοχή τέθηκε υπό παρακολούθηση και έπειτα από τρεις περίπου ώρες προσήλθε στο σημείο ένα άτομο που προσέγγισε την παγίδα, ενώ έφερε μαζί του και μία σακούλα με τροφή (καλαμπόκι) το οποίο χρησιμοποιούσε για την προσέλκυση ζώων στην αυτοσχέδια κατασκευή.

Επί τόπου έγινε επέμβαση των Θηροφυλάκων και το άτομο ομολόγησε ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που είχε τοποθετήσει την παγίδα στο σημείο.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το εγκλωβισμένο ζώο που βρισκόταν σε καλή κατάσταση, απελευθερώθηκε επί τόπου, ενώ σε βάρος του ατόμου επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 1.000 ευρώ και ακολουθείται η προβλεπόμενη από το Νόμο, διαδικασία.

Κατασχέθηκαν επίσης, το σιδερένιο κλουβί και οι τροφές που βρέθηκαν στο σημείο και οι οποίες χρησιμοποιούνταν για την προσέλκυση θηραμάτων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ