Αρχική » Grid with Sidebar » Ε’ ΚΟΗ : Σύλληψη δυο αλλοδαπών για παράνομη συλλογή 25 κιλών τσαγιού

Ε’ ΚΟΗ : Σύλληψη δυο αλλοδαπών για παράνομη συλλογή 25 κιλών τσαγιού

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, διότι εντοπίστηκαν να επιστρέφουν από παράνομη συλλογή τσαγιού στο Μιτσικέλι και βρέθηκε να έχουν μαζί τους ποσότητα 25 κιλών, το οποίο θα διέθεταν προς πώληση.

SVESTONOF

Το περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών εντόπισε ένα όχημα να κινείται στην περιοχή της ΤΚ Λιγκιάδων του Δήμου Ιωαννιτών.

Σε συνεργασία με την Άμεση Δράση, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα συνδρομής της Θηροφυλακής, τα δύο άτομα συνελήφθησαν, καθώς όπως διαπιστώθηκε, είχαν συλλέξει συνολικά 25 κιλά τσαγιού, το οποίο μάλιστα είχαν ξεριζώσει, κάτι που απαγορεύεται από τη Δασική και Περιβαλλοντική Νομοθεσία.

Και τα δύο άτομα συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η παρανόμως συλλεχθείσα ποσότητα τσαγιού μεταφέρθηκε στο Δασαρχείο Ιωαννίνων, όπου έγινε καταμέτρηση και ζύγιση για να ακολουθήσει στη συνέχεια, η προβλεπόμενη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ επιθυμεί να εκφράσει την θερμές ευχαριστίες προς την Άμεση Δράση Ιωαννίνων, για την στενή συνεργασία και για την άμεση συνδρομή, όπου και όποτε έχει ζητηθεί. Η συγκρότηση άλλωστε μικτών κλιμακίων ελέγχου από συνεργεία της ΕΛ.ΑΣ με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή αποτελεί μία πάγια και άκρως επιτυχημένη τακτική που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και ορατά αποτελέσματα ειδικότερα στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ