Αρχική » Grid with Sidebar » E. Μακρόν : Ένας κυνηγός, αγαπάει τον σκύλο του, αγαπάει τα ζώα, αγαπάει τη φύση….

E. Μακρόν : Ένας κυνηγός, αγαπάει τον σκύλο του, αγαπάει τα ζώα, αγαπάει τη φύση….

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στο καταφύγιο Saint-Adrien της SPA, στη μικρή πόλη Gray (Haute-Saône), ο πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Μακρόν παρουσιάστηκε ένθερμος υπερασπιστής της υπόθεσης των ζώων, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίστηκε την κυνηγετική δραστηριότητα. “Όλοι πρέπει να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον”, παρακάλεσε. “Στη χώρα μας υπάρχει υπερβολικά μεγάλη τάση να αντιπαρατίθενται οι κόσμοι. Οι κυνηγοί είναι φορείς της αγροτικότητας. Ένας κυνηγός, αγαπάει τον σκύλο του, αγαπάει τα ζώα, αγαπάει τη φύση, αλλιώς δεν θα κυνηγούσε“, πρόσθεσε.

SVESTONOF

Επίσης ο Πρόεδρος Μακρόν εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποτροπή της εγκατάλειψης των κατοικίδιων ζώων. Η Γαλλία είναι, σε αυτόν τον τομέα, ο κακός μαθητής της Ευρώπης με 100.000 γάτες και σκύλους να πλήττονται κάθε χρόνο. “Έχει γίνει καταστροφικό”, μαρτυρεί ένας εθελοντής του καταφυγίου Gray, ο οποίος ρώτησε τον αρχηγό του κράτους τη Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εγκλεισμού που επέβαλε η πανδημία Covid-19 την άνοιξη του 2020, πολλά νοικοκυριά απέκτησαν κατοικίδια ζώα, πριν αρνηθούν να τα αναλάβουν λίγους μήνες αργότερα, μόλις η ζωή επανήλθε στην κανονικότητα.

Ο Πρόεδρος Μακρόν, αν και ο ίδιος δεν είναι κυνηγός, δεν φοβήθηκε να υπερασπιστεί τους κυνηγούς σε αντίθεση με τον δικό μας πρωθυπουργό που προσπαθεί να βρει τρόπους να μηδενίσει την κυνηγετική δραστηριότητα.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ