Αρχική » Κυνήγι » Επικαιρότητα » Δυτική Μάνη: Εντοπίστηκαν τη νύχτα με προβολέα και γεμάτη καραμπίνα – 750 ευρώ πρόστιμο στον καθένα

Δυτική Μάνη: Εντοπίστηκαν τη νύχτα με προβολέα και γεμάτη καραμπίνα – 750 ευρώ πρόστιμο στον καθένα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

Ένα ακόμη περιστατικό παράνομης θήρας εντοπίστηκε στη Δυτική Μάνη, στο πλαίσιο των συστηματικών νυχτερινών ελέγχων που πραγματοποιεί η Θηροφυλακή για την προστασία της άγριας πανίδας και την εφαρμογή της κυνηγετικής νομοθεσίας.

Takeaways by iHunt AI

  • Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες στην περιοχή του Αγίου Νίκωνα στη Δυτική Μάνη.
  • Στον έλεγχο συμμετείχαν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Γ’ ΚΟΠ με έδρα την Καλαμάτα και τον Μελιγαλά και ο Ιδιωτικός Φύλακας Θήρας του Κ.Σ. Καλαμάτας.
  • Οι Θηροφύλακες διαπίστωσαν χρήση προβολέα προς παρακείμενα κτήματα.
  • Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης, γεμάτο με τρία φυσίγγια κατάλληλα για θήρα αγριόχοιρου.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 750 ευρώ στον καθένα από τους δύο εμπλεκόμενους, συνολικού ύψους 1.500 ευρώ.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 22ας Σεπτεμβρίου 2026, στην περιοχή του Αγίου Νίκωνα, όταν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, με έδρα την Καλαμάτα και τον Μελιγαλά, μαζί με τον Ιδιωτικό Φύλακα Θήρας του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, εντόπισαν αγροτικό όχημα να κινείται στην περιοχή.

Κατά την παρακολούθηση του οχήματος διαπιστώθηκε ότι γινόταν χρήση προβολέα προς τα παρακείμενα κτήματα, με αποτέλεσμα οι Θηροφύλακες να προχωρήσουν στην ακινητοποίησή του και στον έλεγχο των δύο επιβαινόντων.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης και γεμάτο με τρία φυσίγγια κατάλληλα για τη θήρα αγριόχοιρου.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 750 ευρώ στον καθένα από τους δύο εμπλεκόμενους, συνολικού ύψους 1.500 ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Παναγιώτης Γραμματσούλιας, δήλωσε:

«Η Θηροφυλακή βρίσκεται καθημερινά στο πεδίο και οι έλεγχοι δεν περιορίζονται μόνο στις ώρες της ημέρας. Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες και οι φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Συλλόγων συνεργάζονται στενά για την αντιμετώπιση κάθε παράνομης δραστηριότητας. Η μεγάλη πλειονότητα των κυνηγών σέβεται τη νομοθεσία και τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν τον κυνηγετικό κόσμο. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα.»

Διαβάστε επίσης στο iHunt.gr: το μήνυμα του Προέδρου της Γ’ ΚΟΠ για την υπεύθυνη κυνηγετική συμπεριφορά και τη νέα κυνηγετική περίοδο.

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ