Αρχική » Grid with Sidebar » Δύο γουρουνόσκυλα νεκρά από επίθεση λύκων στο Λυκόστομο Καβάλας

Δύο γουρουνόσκυλα νεκρά από επίθεση λύκων στο Λυκόστομο Καβάλας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε 2 κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Κυριακή 18/12/22, στό Λυκόστομο Καβάλας σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδελφο Γρηγόρη Μπάφα να θρηνήσει τους αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα τρίχρωμο ιχνηλάτη Γιουγκοσλαβίας αρσενικό, πέντε ετών και μια σκύλα Μπαράκ Γιουγκοσλαβίας, έξι ετών, τα οποία έβγαλε ο Γρηγόρης για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό της Κυριακής 18/12/22, στο Λυκόστομο Καβάλας, μαζί με άλλα 2 σκυλιά.

Ο Γρηγόρης στενοχωρημένος περιγράφει την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 09.30 και τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει γουρούνι και ήταν σε δίωξη, όταν ξαφνικά εκεί που άκουγα και τα 4 σκυλιά να γαβγίζουν, σταμάτησαν και τα 2 τα έβλεπα στο GPS ως ακίνητα στα 300 μέτρα μακριά μου το ένα και το δεύτερο 150 μέτρα πιο πέρα από το πρώτο ενώ τα άλλα 2 σκυλιά συνέχιζαν το κυνήγι. Έβαλα τις φωνές και άρχισα να ρίχνω στον αέρα, ενώ ακολουθούσα τρέχοντας το στίγμα του Gps. Έκανα γύρω στα 15 λεπτά να φτάσω, να εντοπίσω το σημείο και να βρω τα σκυλιά μου στην κατάσταση που φαίνονται στις φωτογραφίες. Το ένα το αφήσανε όπως συνήθως γίνεται, μόνο το κεφάλι, το δε άλλο σε απόσταση περίπου 150 μέτρων, το παραχώσανε με φύλλα, προφανώς είχαν χορτάσει και το κρύψανε για αργότερα, εάν δεν υπήρχαν τα GARMIN, δεν θα τα βρίσκαμε, σκεφθείτε πόσα σκυλιά δεν βρίσκονται ποτέ, γιατί δεν είχανε κολάρο εντοπισμού και θεωρούνται χαμένα ή κλεμμένα, ωστόσο είναι νεκρά- φαγωμένα από επιθέσεις λύκων.

Λύκοι υπήρχανε πάντα στην περιοχή μας αλλά δεν πειράζανε τα σκυλιά. Τώρα τα τελευταία χρόνια έχουν εξαπλωθεί πολύ και έχουν αρχίσει να τρώνε και σκυλιά, χαθήκανε με τον ίδιο τρόπο και άλλα 15 κυνηγόσκυλα εδώ στη ευρύτερη περιοχή, πρέπει κάτι να κάνουμε να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, ζητάμε την βοήθεια και την παρέμβαση της πολιτείας.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ