Αρχική » Grid with Sidebar » Δυο γουρουνόσκυλα νεκρά από επίθεση λύκων στην Καβάλα

Δυο γουρουνόσκυλα νεκρά από επίθεση λύκων στην Καβάλα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Κυριακή 16/01/22 ανάμεσα στο Λυκόστομο και στον Πλαταμώνα Καβάλας σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε στον συνάδερφο Χρήστο Καραμανλίδη να θρηνήσει ακόμα 2 αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και σύντροφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ΑΝΙΒΑ 7 χρονών Γκέκας και τον Έκτορα 4 χρονών μπαράκι τους οποίους έβγαλε ο Χρήστος και η παρέα του για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό της Κυριακής 16/01/22 στην περιοχή ανάμεσα στο Λυκόστομο και στον Πλαταμώνα Καβάλας μαζί με άλλο 1 σκυλί.

Τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει γουρούνι και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, ο Χρήστος είδε στο Gps τον Αννίβα και τον Έκτορα να φαίνονται ως ακίνητοι στα 190 μέτρα μακριά του, ενώ το άλλο σκυλί συνέχιζε την δίωξη. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ειδοποίησε την υπόλοιπη ομάδα, ενώ παράλληλα άρχισαν να τρέχουν όλοι προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Έφτασαν σε λιγότερο από 15′ λόγω του δύσβατου του εδάφους και βρήκαν τα 2 σκυλιά στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες. Πρέπει να σημειώσουμε ότι από το 2017 η παρέα έχει χάσει 7 σκυλιά από επιθέσεις λύκων.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Δείτε ακόμη : Παγάνα θανάτου για τέσσερα γουρουνόσκυλα στην Καβάλα  και Ακόμη τρία περιστατικά επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ