
Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον ΚΑΙ ο νομός Δράμας και αν ζούσαμε σε σοβαρή χώρα, θα είχε προ πολλού κηρυχθεί ως λυκόπληκτος !!! ΝΕΑ, ΔΙΠΛΗ ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Τετάρτη 03-12-2025 και ώρα 08.15, στην περιοχή του οικισμού Περίβλεπτο στον Δήμο του Παρανεστίου.
Όγδοη επίθεση
Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε για ΟΓΔΟΗ φορά στον καλό φίλο και συνάδερφο Γιάννη Βογιατζόγλου, ώστε να θρηνήσει άλλον έναν από τους αγαπημένους μας τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας και να νιώσει για τα καλά την “ευεργετική” παρουσία των “σπάνιων” στο οικοσύστημα και στα σκυλιά του !!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Ο πρώτος ευρωπαϊκός χάρτης υψηλής ανάλυσης δείχνει πού «συγκεντρώνεται» ο αγριόχοιρος στην Ευρώπη
Συγκεκριμένα πρόκειται για την ΒΕΡΑ, Μπαλκαν, 8 ετών και τον Ρίνγκο, Γκέκας, 9 ετών τα οποία έβγαλε ο Γιάννης μαζί με ένα φίλο του και άλλα 3 σκυλιά στην περιοχή του οικισμού Περίβλεπτο (3 περίπου χιλιόμετρα πριν τον οικισμό) του Δήμου Παρανεστίου για κυνήγι λαγού.
Ας δούμε πως περιγράφει ο ίδιος ο Γιάννης την θλιβερή κατάληξη της βόλτας στην εξοχή : ” Ο λυκομαγνήτης δυστυχώς δούλεψε και πάλι η μοίρα μου έστησε άσχημο παιγνίδι. Έφυγα υποτίθεται από την περιοχή που κυνηγούσα για να γλιτώσω από τους λύκους κι έπεσα στα χειρότερα. Το περιστατικό συνέβη στις 03-12-2025 και ώρα 08.15, στην περιοχή του οικισμού Περίβλεπτο (3 περίπου χιλιόμετρα πριν τον οικισμό) του Δήμου Παρανεστίου. Γύρω στην 07.30 άφησα τα σκυλάκια μου (5 τον αριθμό μαζί με την γριούλα μου που την πήρα να ξεσκαση κι αυτή) , πιάστηκαν σε ένα ντορο κι άρχισαν να χαμηλώνουν. Μαζί τους κι εγώ ακολουθούσα κοντά. Κάποια στιγμή καταλαβαίνω ότι ο λαγός τους ξέφυγε. Τα δύο κουτάβια το κατάλαβαν και τον πήραν κατά πόδι. Τα άλλα δύο μεγάλα μαζί με την γριούλα δεν το αντιλήφθηκαν και συνέχιζαν το ψάξιμο από κάτω μου γύρω στα 70 με 80 μέτρα. Δεν είχα όμως οπτική επαφή. Ξαφνικά βλέπω την γιαγιά τρομαγμένη να έρχεται τρέχοντας προς εμένα. Καταλαβαίνω ότι κάτι συμβαίνει κι αρχίζω να πυροβολώ και να φωνάζω. Κοιτώ το gps και βλέπω τον αρσενικό σταματημένο. Τρέχω προς τα κει και συνεχίζω να ρίχνω τουφεκιές και να ουρλιάζω. Το βρίσκω την ώρα που ξεψυχούσε τον είχε τελειώσει. Εν το μεταξύ προσπαθώ να δω τι γίνεται με τα άλλα σκυλιά, βλέπω χαμηλότερα την μια σκυλίτσα στα 120 μέτρα να κατευθύνετε γρήγορα προς τα κάτω. Καταλαβαίνω ότι την κυνηγάει ο λύκος συνεχίζω να τουφεκάω ασταμάτητα αλλά αυτός τίποτα. Το σκυλί στα 200 μέτρα, στα 300 μέτρα στα 400 μέτρα κι εγώ ρίχνω ασταμάτητα. Μέχρι που βλέπω στο gps ότι το σκυλί σταμάτησε στα 480 μέτρα. Κατάλαβα ότι την έπιασε. Μαζεύω τα άλλα σκυλιά , τα πάω στο αυτοκίνητο το οποίο ήταν και κοντά και πηγαίνω να βρω την σκύλα. Έκανα περίπου στο τέταρτο με είκοσι λεπτά. Όταν πήγα κοντά αντίκρισα και πάλι αυτό το αποτρόπαιο και αποκρουστικό θέαμα, την είχε φάει και είχε μείνει μόνο το κεφάλι.”

Τέσσερα λαγόσκυλα νεκρά μέσα στο 2025
Ο Γιάννης περίλυπος σχολιάζει : “Αυτή δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα περιπέτειες με λύκους και γνώρισα από πρώτο χέρι την περίφημη “Αρμονική Συνύπαρξη” που τόσο πολύ διαφημίζουν οι ΜΚΟ που έχουν αναλάβει εργολαβία την σωτηρία του δήθεν σπάνιου λύκου !!! Πριν 6 χρόνια περίπου, σε άλλο μέρος χάσαμε με τον ίδιο τρόπο άλλα 2 σκυλιά, πριν 5 χρόνια άλλα 2 σε διαφορετική περιοχή, πρόπερσι πάλι τα ίδια και πέρσι πάλι άλλα δυο σε διαφορετικές επιθέσεις, ενώ μόνο για την χρονιά του 2025 αυτή είναι η ΤΡΙΤΗ φορά, με ΤΕΣΣΕΡΑ φαγωμένα σκυλιά συνολικά. Από τότε δεν ξαναπατάμε εκεί, αλλάζουμε συνεχώς περιοχές αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Και φυσικά, το ίδιο κακό συμβαίνει πλέον δυστυχώς σε δεκάδες συναδέλφους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των λυκοφαγωμένων σκυλιών μας σε εκατοντάδες !!! Σε πάρα πολλές περιοχές του νομού μας παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά !!! ”

Καταγραφή επιθέσεων
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
- Ημερομηνία/ώρα
- Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
- Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
- Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
- Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
- Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

