Αρχική » Grid with Sidebar » Δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση και εμβολιασμός σκύλων, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από το ΔΙΚΕΠΑΖ…VIDEO

Δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση και εμβολιασμός σκύλων, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από το ΔΙΚΕΠΑΖ…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Για την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου όπου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο ΠΕΣΥΔΑΠ και το ΔΙΚΕΠΑΖ προγραμματίζουν μία εκδήλωση που ποτέ άλλοτε δεν έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας σε τέτοια κλίμακα, και αφορά και τους κυνηγούς – κατόχους σκύλων.

SVESTONOF

Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα εκείνης της ημέρας, οι κτηνίατροι του ΔΙΚΕΠΑΖ θα πραγματοποιούν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονική σήμανση (microchip) και εμβολιασμό προστασίας από τη λύσσα και την λεπτοσπείρωση, σε όλους τους δεσποζόμενους σκύλους που οι κάτοχοι τους θα φέρουν στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου στο Σχιστό.

Η παροχή αυτών των υπηρεσιών θα αφορά σε σκύλους οποιασδήποτε περιοχής της Αττικής, ανεξάρτητα αν προέρχονται από Δήμους – μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ ή μη.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης, «με τη δράση αυτή παρέχεται η ευκαιρία σε κατόχους σκύλων του λεκανοπεδίου της Αττικής να εμβολιάσουν έναντι των ζωοναθρωπονόσων τους σκύλους τους, αλλά και να τους ταυτοποιήσουν ηλεκτρονικά και να τους καταχωρήσουν στα σχετικά μητρώα που προβλέπει ο νόμος, χωρίς καμία δαπάνη εκ μέρους τους»

Η καταχώριση θα γίνει με την βοήθεια του εκπαιδευμένου προσωπικού του ΔΙΚΕΠΑΖ, κάτι που εξασφαλίζει την ευκολία, την ταχύτητα και την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, όσοι θα προσέλθουν εκείνη την ημέρα στο ΔΙΚΕΠΑΖ πρέπει να έχουν μαζί τους:

– Βιβλιάριο υγείας του σκύλου αν υπάρχει. Αν δεν υπάρχει, θα εκδοθεί επί τόπου με φροντίδα του ΔΙΚΕΠΑΖ.

– Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και αριθμός ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου), ώστε να μπορεί να γίνει η ηλεκτρονική σήμανση και δήλωση του ζώου στο επίσημο μητρώο του αρμόδιου υπουργείου.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ