Αρχική » Grid with Sidebar » Διπλή θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα στην Ευρυτανία….VIDEO

Διπλή θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα στην Ευρυτανία….VIDEO

by iHunt
Διπλή θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα στην Ευρυτανία....VIDEO

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, έχει μετατραπεί πλέον ΚΑΙ ο νομός Ευρυτανίας. ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε άλλα 2 κυνηγόσκυλα σημειώθηκε πριν λίγο καιρό στην Δομνίστα Ευρυτανίας, κατά την διάρκεια λαγοκυνηγιού.

SVESTONOF

Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Πάνο Γαλανό να θρηνήσει 2 από τους αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας και να νιώσουν για τα καλά την “ευεργετική” παρουσία των “σπάνιων” στο οικοσύστημα και στα σκυλιά τους !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Τρεις αρκούδες στο κέντρο της Φλώρινας καταστρέφουν ότι βρουν….VIDEOS

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ντόνα, 2 χρονών, Μπιγκλ, τον Μπίκι, 4 χρονών, Μπιγκλ και την Ντόρα 5 χρονών επίσης Μπιγκλ (η οποία γλύτωσε με σοβαρά τραύματα) τα οποία έβγαλε ο Πάνος με δυο φίλους του για κυνήγι λαγού στην Δομνίστα Ευρυτανίας.
Τα σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και οι 3 φίλοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη της καταδίωξης. Γύρω στο δεκάλεπτο από την στιγμή που τα έλυσαν άκουσαν ουρλιαχτά πόνου και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο Gps έβλεπε διαδοχικά το ένα μετά το άλλο και τα 3 σκυλιά ως ακίνητα στα 500 μέτρα μακριά του και με μερικά μέτρα διαφοράς μεταξύ τους.

Αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξαν τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισαν να τρέχουν προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps και να ρίχνουν στον αέρα. Ενώ ο Πάνος έτρεχε προς το στίγμα του Gps ξαφνικά έπεσε πάνω του η Ντόρα η τρίτη σκυλίτσα, σε κακά χάλια και δαγκωμένη παντού σε όλο της το σώμα. Ο Νίκος, μέλος της παρέας, την κουβάλησε αγκαλιά στο αμάξι και από εκεί έφυγε τρέχοντας για τον κτηνίατρο, ενώ ο Πάνος και ο Γιώργος συνέχισαν το τρέξιμο για να βρούνε τα άλλα δύο σκυλιά. Όταν πια έφτασαν στο σημείο αντίκρισαν τον Μπικι νεκρό μέσα σε ένα λάκο, προφανώς οι λύκοι προσπάθησαν να τον θάψουν για να τον φάνε αργότερα και την Ντόνα μισοφαγωμένη μερικά μέτρα πιο πέρα.

Για την ιστορία, η Ντόρα γλύτωσε χάρη στην ταχύτητα και την αγάπη των κυνηγών, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι το σκυλί που ήταν πριν την “αλληλεπίδραση” που είχε με τους λύκους αφού είναι σακατεμένη και δεν ανοίγεται πολύ, ενώ πλέον φοβάται και προσέχει πάντα για λύκους.

Ο Πάνος σχολιάζει : ” Ο τόπος έχει πολύ λύκο, βράζει στην κυριολεξία όλος ο νομός και χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όχι μόνο στο να βρούμε μια καθαρή και ασφαλή περιοχή για κυνήγι ή για εκπαιδευτικά (αφού ακόμα και οι υποτιθέμενες ζώνες εκγύμνασης είναι γεμάτες από λύκους) αφού ακόμα και κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, τρέμουμε για τις ζωές των τετράποδων συντρόφων τους, αφού πλέον δεν ξέρουμε αν υπάρχει ακίνδυνη περιοχή !!!

Ο Γιώργος συνεχίζει : ” Αλλάζουμε συνεχώς περιοχές, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πάει στο Κλαυσί όπου συναντήσαμε αγέλη 7 λύκων, εννοείται ότι φύγαμε αμέσως. Τα ίδια και στο Μουζίλο, στην Ανιαδα, Φουρνά, Κρίκελλο, Στάβλους, Βούτυρο, Νόστιμο, Χελιδόνα, Δομνίστα, Στουρνάρα κ.τ.λ. Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή έστω να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Μετά από κάθε επίθεση αλλάζουμε περιοχή, αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ