Αρχική » Grid with Sidebar » Διοικητικό πρόστιμο για τη φωτιά από κατασκηνωτές στη Βάλια Κάλντα

Διοικητικό πρόστιμο για τη φωτιά από κατασκηνωτές στη Βάλια Κάλντα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Πριν από μερικές ημέρες ο δημοσιογράφος Γιώργος Κακούσης είχε βρεθεί στην περιοχή του Ζαγορίου και μέσω των κοινωνικών δικτύων είχε περιγράψει ένα αδιανόητο συμβάν.

SVESTONOF

Ο ίδιος εντόπισε μια συντροφιά εκδρομέων σε ελεύθερη κατασκήνωση, να έχει ανάψει φωτιά μέσα στο δάσος, στην περιοχή του Γυφτόκαμπου.

Υπήρξε διαπληκτισμός, καθώς ο άνθρωπος που συδαύλιζε τις φλόγες αρχικά απώθησε τον κ. Κακούση, ο οποίος όμως επέμεινε και έσβησε τη φωτιά πρόχειρα, αγνοώντας τον κατασκηνωτή. Ταυτόχρονα, παρά τις δυσκολίες επικοινωνίας λόγω αδύναμου σήματος κινητής τηλεφωνίας, επί τόπου εκλήθη η Αστυνομία.

Στην ανάρτησή του με το φωτογραφικό υλικό ανέφερε:

«Να σας γνωρίσω έναν νέο φίλο! Τον συναντήσαμε σήμερα την ώρα που τάιζε τη φωτιά του με ξύλα και ετοιμαζόταν για τη ρομαντική βραδια: Σκηνές και φωτιές στην καρδιά της Πίνδου! Και τσαμπουκάς… Μπόλικος τσαμπουκάς και τεστοστερόνη να τρέχουν από τα μπατζάκια! Του σβήσαμε τη φωτιά με το ζόρι, αδειάζοντας πάνω της όσα μπουκάλια νερού είχαμε και κάτι μπουκάλια με πάγο γιατί ‘δεν θα του λέγαμε εμείς τι θα κάνει’, οπότε κάναμε μόνοι μας αυτό που έπρεπε να γίνει.

Η ανθρώπινη βλακεία είναι ικανή να ανάψει φωτιές στη μέση των 70.000 στρεμμάτων της Βάλια Κάλντα!

Στο σημείο δεν υπήρχε σήμα για κινητά ούτε μπορούσε κανείς να καλέσει το 112 (!) Παρ’ όλα αυτά βρέθηκε τρόπος να κληθεί η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Η συνέχεια της ρομαντικής βραδιάς στο αυτόφωρο…

UPDATE: Ενημερώθηκα αρμοδίως ότι τελικά ο πρωταγωνιστής της χαριτωμένης ιστορίας μας, δεν πέρασε αυτόφωρο!

Ο λόγος: Στο σημείο έφτασε περιπολικό με αστυνομικούς και όχι Πυροσβεστικό όχημα με πυροσβέστες οι οποίοι είναι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε σύλληψη και παραπομπή στο αυτόφωρο!

Για να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία θα έπρεπε οι πυροσβέστες να βρουν τη φωτιά να καίει και, όπως σας είπα, εμείς κάναμε το ‘λάθος’ να τη σβήσουμε.

Σε λίγες ημέρες και αφού το Α.Τ Κήπων Ζαγορίου συντάξει την αναφορά του, ο πρωταγωνιστής μας θα κληθεί από την Π.Υ για να πληρώσει ένα πρόστιμο… Αυτά και καλή τύχη».

Από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μόλις χθες Παρασκευή έγινε γνωστό ότι επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για το άναμμα της φωτιάς.

«Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, σε άνδρα, για άναμμα εστίας φωτιάς εντός δάσους, στη θέση «Γυφτόκαμπος», του δήμου Ζαγορίου (Βάλια Κάλντα)» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή :https://www.epiruspost.gr/

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ