Αρχική » Grid with Sidebar » Διάσωση νανόμπουφου από κυνηγό

Διάσωση νανόμπουφου από κυνηγό

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το παρακάτω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αμέτρητα άλλα παρόμοια (διασώσεις ελαφιών, ζαρκαδιών, διάφορων αρπακτικών πτηνών, υδρόβιων πτηνών, ακόμα και δελφινιών) και αποδεικνύει περίτρανα και για πολλοστή φορά ότι οι Κυνηγοί (με Κ κεφαλαίο) είναι αναμφισβήτητα οι πανταχού παρών, άμισθοι φύλακες άγγελοι της άγριας ζωής και ενίοτε είναι εκείνοι που θα διδάξουν ήθος και κυνηγετική παιδεία !!!

SVESTONOF

Την Κυριακή 28/08/22 ο καλός φίλος και συνάδελφος Ευριπίδης Βεδουράς κατά την διάρκεια της κυνηγετικής του εξόδου στον κάμπο του Αλιάρτου εντόπισε ένα νεαρό νανόμπουφο, ο οποίος είχε μια ασθένεια στα πόδια, ποδοδερματίτιδα για την ακρίβεια, η οποία τον εμποδίζει να τραφεί δηλαδή δεν μπορεί να αρπάξει την τροφή του, με αποτέλεσμα να είναι πολύ αδύναμος, μια άσχημη κατάσταση που ίσως απέβαινε μοιραία για την ζωή του σε λίγες μέρες.

Ο Ευριπίδης λόγω της ενασχόλησης του με την Ιερακοθηρία διαθέτει πολλές γνώσεις σχετικά με τα αρπακτικά οπότε κατάφερε να τον πιάσει και να τον μεταφέρει με ασφάλεια στην ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα.

Αισιόδοξες και άκρως ενθαρρυντικές πράξεις και ενέργειες για το μέλλον του κυνηγιού στην χώρα μας, πράξεις που χρήζουν προβολής προς το ευρύ κοινό και μηνύματα με ιδιαίτερη σημασία αφού προέρχονται από την νέα γενιά συναδέρφων, την νεολαία μας που θα συνεχίσει και θα μεταλαμπαδεύσει στις μελλοντικές γενιές την αγάπη όλων μας για την φύση και την άγρια ζωή. Μπράβο σου Ευριπίδη είσαι παράδειγμα προς μίμηση !!!

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ