Αρχική » Grid with Sidebar » Διάσωση ενός μπούφου στη Σάμο

Διάσωση ενός μπούφου στη Σάμο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Την Παρασκευή  17/02/2023 και ώρα 16:30 ο Ομοσπονδιακός θηροφύλακας της Β’ ΚΟΑ, Ηλίας Τσακουμάκης σε έκκληση για ένα τραυματισμένο πουλί κινήθηκε στην περιοχή Ποτοκάκι βρήκε τον μπούφο (Bubo bubo) ο οποίος είχε ένα μικρό τραύμα στη φτερούγα και φαινόταν ζαλισμένος. Πιθανότητα δεν υπολόγισε κατά την πτήση του σωστά και προσέκρουσε σε περίφραξη.

SVESTONOF

Ο μπούφος είναι ένα μεγαλόσωμο γλαυκόμορφο πτηνό, μόνιμος κάτοικος σε βουνά και δάση κυρίως με βράχια και γέρικα δέντρα. Έχει διάσπαρτη κατανομή αν και γενικά είναι ασυνήθιστος. Είναι δραστήριος τη νύχτα και το σούρουπο ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας κουρνιάζει σε πυκνά δέντρα ή κοιλότητες βράχων. Παρά το μέγεθος και τα τρομερά του νύχια είναι γενικά ήρεμο πουλί σε σχέση με άλλα είδη της οικογένειας. Στην Ελλάδα απαντάται σε λίγα νησιά όπως η Σάμος, η Λέσβος κ.α.

Ο Θηροφύλακας πριν ένα μήνα είχε απεγκλωβίσει και έναν χουχουριστή. Αφού περισυνέλλεξε το τραυματισμένο ζώο και έπειτα από επικοινωνία παραδόθηκε για άμεση φροντίδα στο Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος (Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας) το οποίο έχει τις εγκαταστάσεις του στο νησί.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ