Αρχική » Grid with Sidebar » Δέλτα Έβρου: Διαχείμαση Γερανών Grus στην περιοχή, μετά από πολλές δεκαετίες

Δέλτα Έβρου: Διαχείμαση Γερανών Grus στην περιοχή, μετά από πολλές δεκαετίες

by iHunt
Δέλτα Έβρου

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Δέλτα Έβρου: Διαχείμαση Γερανών Grus στην περιοχή, μετά από πολλές δεκαετίες

Η περίπτωση να παρατηρήσει κάποιος Γερανούς Grus grus στο Δέλτα Έβρου είναι αρκετά σπάνια. Πολύ περισσότερο να δει ολόκληρη ομάδα από 27 άτομα, να ξεχειμωνιάζει στην περιοχή.

SVESTONOF

Ο Ευρωπαϊκός Γερανός σταμάτησε να φωλιάζει στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες, με το τελευταίο καταγεγραμμένο ζευγάρι να είναι στο Δέλτα Έβρου το 1965. Έκτοτε, παρατηρείται κυρίως κατά τη μετανάστευση σε μικρούς αριθμούς, ενώ σε κάποιες λίγες περιπτώσεις παραμένουν στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Είναι και λόγω των χαρακτηριστικών του – μεγάλο μέγεθος, χαρακτηριστική ουρά – ένα επιβλητικό πουλί που εντυπωσιάζει τον παρατηρητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Τι ήταν τελικά το ερπετό στη Ρόδο που όλοι πέρασαν για κροκόδειλο

Η καταγραφή των 27 αυτών ατόμων στο Δέλτα, τα οποία επέλεξαν την περιοχή μας για διαχείμαση βρίσκοντας ασφαλές καταφύγιο και τροφή, είναι κάτι που είχε να συμβεί δεκαετίες και μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ενώ δείχνει την μεγάλη αξία και τη δυναμική του υγροτόπου όπως συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια και με άλλα είδη, όπως οι Νανόκυκνοι, τα Φοινικόπτερα και οι Αγκαθοκαλημάνες.

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, μέσα από το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Ορνιθοπανίδας που υλοποιεί, αλλά και τις δράσεις Επόπτευσης και Φύλαξης, συνεχίζει να είναι ένας σταθερός πυλώνας διαφύλαξης και προστασίας της άγριας ζωής της περιοχής.

Πηγή :https://www.evros-news.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ