Αρχική » Grid with Sidebar » Χαλκιδική: Περιπολίες κατοίκων για να διώξουν αρκούδες που κατεβαίνουν στον Ταξιάρχη

Χαλκιδική: Περιπολίες κατοίκων για να διώξουν αρκούδες που κατεβαίνουν στον Ταξιάρχη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Οι αρκούδες έχουν προκαλέσει αναστάτωση στη Χαλκιδική, με κατοίκους στην περιοχή Ταξιάρχης να κάνουν νυχτερινές περιπολίες με αυτοκίνητα, σε μια προσπάθεια να τις διώξουν…

SVESTONOF

Σχέδιο… ετοιμότητας με μεταμεσονύχτιες περιπολίες και κορναρίσματα έχουν καταστρώσει κάτοικοι του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική, σε μια προσπάθεια να απωθήσουν από το χωριό τους αρκούδες οι οποίες έχουν αναστατώσει την ευρύτερη περιοχή με τις συχνές εμφανίσεις τους, με αποκορύφωμα το πάγωμα των εργασιών στα φημισμένα τους έλατα.

Αυτό που ανησυχεί τους κατοίκους είναι ότι οι αρκούδες φαίνεται ότι κάνουν ολόκληρη… περιοδεία στην ορεινή Χαλκιδική. Όπως λένε, έχουν αφήσει τα ίχνη τους και τις ζημιές τους σε τουλάχιστον 8 χωριά: στα Βράσταμα, στην Παλαιοχώρα, στη Βάβδο, στη Μεγάλη Παναγιά και στην Ιερισσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Aρκούδα πιάστηκε σε παγίδα για αγριογούρουνα στην Αιγάνη του Ν. Λαρίσης..,VIDEO

«Ο κόσμος φοβάται, έχει σταματήσει τις εργασίες για τα έλατα και για τα χωράφια του», αναφέρει στο thesstoday.gr ο ελαιοπαραγωγός και κάτοικος της περιοχής Γιώργος Γιωρούδης, υπογραμμίζοντας πως οι καταστροφές είναι τεράστιες για τους επιχειρηματίες, που αποφάσισαν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να διώξουν τις αρκούδες από το χωριό.

«Κάθε βράδυ, υπάρχει ομάδα που γυρνάει με τα αυτοκίνητα και κορνάρει κάνοντας θόρυβο για να μην έρθει η αρκούδα» εξηγεί και ποροσθέτει πως ολόκληρο το χωριό έχει τρομοκρατηθεί από την περίπτωση πιθανής συνάντησης. «Δεν βγαίνει κανένας έξω από το σπίτι εδώ και 10 μέρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η ενδεχόμενη συνάντηση με αρκούδα “πάγωσε” και τη δουλειά του πρώτου επισκέψιμου μελισσοκομείου Βee Day, που δέχεται κόσμο στις εγκαταστάσεις του στην απολυμένη πέτρα Ταξιάρχη, μέχρι νεοτέρας. «Έχουμε παγώσει τα πάντα μέχρι να πάρουμε μέτρα ώστε να έχει ασφάλεια ο επισκέπτης μας» εξηγεί η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Αθηνά Αποστολούδη, υπογραμμίζοντας πως «σκοπός είναι να αναδιαμορφώσουμε την καθημερινότητα σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, μαθαίνοντας πως λειτουργούν άλλοι, σε περιοχές που έχουν συχνές εμφανίσεις από αρκούδες».

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ