Αρχική » Grid with Sidebar » Bέγκαν ακτιβιστές σκότωσαν γουρουνάκια (από υπερβάλλοντα ζήλο)

Bέγκαν ακτιβιστές σκότωσαν γουρουνάκια (από υπερβάλλοντα ζήλο)

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Μπορεί κανείς να σκοτώσει ένα ζώο από υπερβολική αγάπη και ζήλο για να το σώσει; Ίσως να μπορεί. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ένας αγρότης στο Λινκονσάϊερ της Αγγλίας για τα μέλη μιας οργάνωσης ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και υποστηρικτών της βέγκαν διατροφής.
 

Σύμφωνα με την αγρότισσα και κτηνοτρόφο χοίρων περί τα 200 μέλη της οργάνωσης «Μeat the victims» εισέβαλαν στο αγρόκτημά του προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της κατανάλωσης χοιρινού κρέατος αλλά και για τις κακές συνθήκες εκτροφής των ζώων που προορίζονται για σφαγή.
 
Ωστόσο, όπως λέει, κατά την προσπάθεια τους αυτή άρχισαν να αγκαλιάζουν τα ζώα και να τα σφίγγουν. Κάποιοι εξ αυτών πήραν στην αγκαλιά τους δύο νεογέννητα γουρουνάκια και φαίνεται πως τα έσφιξαν τόσο πολύ που τα ζώα πέθαναν από ασφυξία.
 
Σύμφωνα δε με την κτηνοτρόφο, Σίλβια Χουκ, η ομάδα των ακτιβιστών τρομοκράτησε τα μέλη της οικογένειάς της και προκάλεσαν σημαντικές φθορές στη φάρμα. Όπως δήλωσε στο Linconshire Live «Περί τα 50 άτομα είχαν συρρεύσει στο κτηνοτροφείο ενώ μερικές γουρούνες άρχιζαν να πηδούν πάνω-κάτω. Προκάλεσαν τον θάνατο δύο μικρών χοίρων που τα συνέθλιψαν ενώ δύο άλλα γουρουνάκια αναγκάστηκα να τα απομακρύνω και να τα βοηθήσω να σταθούν όρθια». Όπως πρόσθεσε, μιλώντας στο BBC Look North τα ζώα αναστατώθηκαν και οι κατάσταση ήταν χαοτική ενώ οι ακτιβιστές τα αγκάλιαζαν, τα σήκωναν ψηλά και φώναζαν.
 
 
Η οργάνωση πάντως αν και δεν αρνούνται πως…επισκέφθηκαν τη φάρμα υποστηρίζουν πως το σκηνικό που περιγράφει η κτηνοτρόφος δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και φυσικά αρνούνται πως η δράση τους προκάλεσε τον θάνατο δύο μικρών γουρουνιών.
 
Η τοπική αστυνομία, που μάλιστα βρέθηκε στο σημείο κατά τη διάρκεια της δράσης των ακτιβιστών δεν προχώρησε σε κάποια σύλληψη.  
 
Πηγή: Telegraph


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ