Αρχική » Grid with Sidebar » Αρκούδες απειλούν χωριά στην Ισπανία

Αρκούδες απειλούν χωριά στην Ισπανία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Αρκούδες απειλούν χωριά στην Ισπανία

Οι πληθυσμοί της ιβηρικής καφέ αρκούδας της Ισπανίας, που κάποτε βρισκόταν υπό εξαφάνιση, έχουν ανακάμψει τόσο απότομα ώστε άρχισαν να απειλούν τους ντόπιους.

SVESTONOF

Ως εκ τούτου, δημιουργήθηκαν περιπολίες δασοφυλάκων που αποτρέπουν τα επικίνδυνα αρπακτικά από το να εισβάλλουν σε μικρά χωριά στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καστίλλης και του Λεόν εγκαθίδρυσε την περίπολο, η οποία αποτελείται από εννέα δασοφύλακες, για τη φύλαξη των κατοίκων και των καλλιεργειών τους στην πόλη ορυχείων Villablino και στη γύρω περιοχή, στην επαρχία Palencia, σύμφωνα με τη New York Post.

Είχαν μείνει μόνο 60 αρκούδες, αλλά ο αριθμός τους κοντεύει πλέον να δεκαπλασιαστεί. 

Η αποστολή τους είναι να διατηρούν τις απειλούμενες αρκούδες ασφαλείς και υγιείς, επιτρέποντας στους ανθρώπους να συνυπάρχουν μαζί τους. Εάν οι ντόπιοι εντοπίσουν μια αρκούδα, η οποία μπορεί να ζυγίζει από 330 έως 550 κιλά, με ύψος πάνω από 6,5 πόδια, τους ζητείται να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να καλέσουν την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή των δασοφυλάκων για βοήθεια.

Οι αρκούδες κλείνουν τους πολίτες στα σπίτια τους

Αν και ο πληθυσμός των ιβηρικών αρκούδων δεν έχει διαφύγει ακόμα του υπαρξιακού κινδύνου, η ταχεία ανάκαμψη είναι σίγουρα ένα καλό νέο για τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Από την άλλη όμως, προκύπτει ξανά το πρόβλημα της ύπαρξης ανθρώπων στα ενδιαιτήματά τους, που δημιουργεί προβλήματα και για τις δύο πλευρές.

Οι δασοφύλακες, οπλισμένοι με ασυρμάτους, κυνηγετικά όπλα με πλαστικές σφαίρες και συσκευές παρακολούθησης, ρίχνουν προειδοποιητικές βολές για να απομακρύνουν τα ζώα από τα χωριά.

Η Angeles Orallo, 73 ετών, προσπαθεί να κρατήσει τα επικίνδυνα θηρία μακριά από τον λαχανόκηπο της. «Είμαστε ηλικιωμένοι, το γεγονός ότι δεν μπορούμε να βγούμε για μια ήσυχη βόλτα είναι λυπηρό» δήλωσε σε τοπικό μέσο.

Τριάντα χρόνια πριν, είχαν απομείνει μόνο 60 αρκούδες στην Ισπανία, αλλά σήμερα ο αριθμός τους έχει ανέλθει στις 400.«Η αύξηση του πληθυσμού της αρκούδας οδηγεί σε αύξηση των συγκρούσεων με τους ανθρώπους» δήλωσε ο συντονιστής της περιπολίας, Ντάνιελ Πίντο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ