Αρχική » Grid with Sidebar » Απίστευτο ! Τα τσακάλια έφτασαν στο Σχιστό Κορυδαλλού

Απίστευτο ! Τα τσακάλια έφτασαν στο Σχιστό Κορυδαλλού

by iHunt
Τα τσακάλια έφτασαν στο Σχιστό Κορυδαλλού

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σήμερα Κυριακή 26/05/24 διερχόμενος συνάδερφος, καθώς πήγαινε στην δουλειά του, εντόπισε ακόμα ένα νεκρό τσακάλι θύμα τροχαίου, στην Λεωφόρο Σχιστού στο ύψος του Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα, στο ρεύμα προς Λεωφόρο Καβάλας !!!

SVESTONOF

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη καταγραφή τσακαλιού στην συγκεκριμένη περιοχή και για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πως όλα αυτά, περί σπανιότητας, είδη υπό εξαφάνιση και πράσινα άλογα που ισχυρίζονται όλες αυτές οι αυτοαποκαλούμενες περιβαλλοντικές Μ.Κ.Ο είναι απλώς παραμύθια που εξυπηρετούν μόνο τους δικούς τους σκοπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Γενική Συνέλευση και νέο Δ.Σ. για την Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος

Τα τασκάλια ετοιμάζονται να κάνουν κατάληψη και στο μεγάλο εκπαιδευτήριο του Κ.Σ. Πειραιά στο Σχιστό. ¨Ένα εκπαιδευτήριο που κοντεύει να γίνει ζούγκλα από την υπέρμετρη αύξηση του πληθυσμού των αρπάγων. Δεν έφταναν τα κορακοειδή και οι αλεπούδες τώρα έρχονται να πάρουν σειρά οι αγριόχοιροι και τα τσακάλια. Όλα αυτά με το κράτος να παραμένει ανίκανο να κάνει το οτιδήποτε αφού η λέξη επιβλαβές έχει «αποσυρθεί» εδώ και πολλά χρόνια. Οι πέρδικες, οι λαγοί και τα υπόλοιπα ζώα που βρίσκονται στο εκπαιδευτήριο βρίσκονται υπό συνεχή απειλή και αν δεν υπήρχε ο Κ.Σ. Πειραιά το πιο πιθανό θα ήταν να μην υπήρχαν καν.

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός τσακαλιού στην Ευρώπη βρίσκεται στα Βαλκάνια. Στην Ελλάδα ήταν παλαιότερα «επικηρυγμένο» είδος (από το 1974 – 1981), αλλά στα χρόνια που ακολούθησαν έως σήμερα φαίνεται να ανακάμπτουν οι πληθυσμοί του και να εποικίζονται περιοχές που απουσίαζε για δεκαετίες.

Πρόκειται για ένα αρπακτικό που μαζί με τον λύκο παρουσιάζουν μια δημογραφική έκρηξη τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ανικανότητας της πολιτείας να λάβει τα απαραίτητα διαχειριστικά μέτρα ελεγχόμενης μείωσης του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού τους.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ