Αρχική » Grid with Sidebar » Αντικυνηγετικό παραληρημα από την “ΑΥΓΗ” του ΣΥΡΙΖΑ

Αντικυνηγετικό παραληρημα από την “ΑΥΓΗ” του ΣΥΡΙΖΑ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ακόμη ένα αντικυνηγετικό άρθρο στην εφημερίδα “ΑΥΓΗ”, επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις περιοχές NATURA και συγκεκριμένα οι μελέτες που γίνονται για τις Κυκλάδες. Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Βρούτσης επισκέφθηκε τη Σύρο και τον Κυνηγετικό Σύλλογο και μεταξύ άλλων είπε : « μελέτες που αφορούν τη Νatura σε διάφορα νησιά, όπως αυτή της Σύρου, οδηγούν σε αφανισμό τον πρωτογενή τομέα και καταργούν κάθε μορφή κυνηγετικής δραστηριότητας».

SVESTONOF

Διαβάστε το κατάπτυστο δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ :

Τόσο ξεκάθαρα και τόσο κυνικά τα είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σύρου,
Τέτοιες μελέτες, που δεν λαμβάνουν υπόψη τον ανθρώπινο παράγοντα και τη σχέση του με τη γη και τη φύση, βάζουν σε γυάλα το μισό νησί και οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα». Με τα λόγια αυτά ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης απαξίωσε τις ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες που αφορούν τις περιοχές Natura 2000, υποστηρίζοντας πως τέτοιου είδους περιβαλλοντικά προγράμματα και «μελέτες που αφορούν τη Νatura σε διάφορα νησιά, όπως αυτή της Σύρου, οδηγούν σε αφανισμό τον πρωτογενή τομέα και καταργούν κάθε μορφή κυνηγετικής δραστηριότητας».

Τόσο ξεκάθαρα και τόσο κυνικά τα είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σύρου, με τον πρώην υπουργό να σπεύδει να χαϊδέψει τα αυτιά των κυνηγών που δεν ανέχονται απαγορευμένες ζώνες για τα δίκαννα και τις καραμπίνες τους. Και για να γίνει ακόμα πιο πιστευτός, ο γαλάζιος ψηφοθήρας των Κυκλάδων ανακοίνωσε στους φίλους του, τους κυνηγούς, πως «σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά δεσμεύτηκε πως τέτοιες διαδικασίες δεν γίνονται αποδεκτές και ζήτησε τις έγγραφες προτάσεις και απόψεις του κυνηγετικού συλλόγου». Βλέπεις, στη χώρα μας υπάρχουν ακόμα κάποιοι χαϊδεμένοι σύλλογοι του πολιτικού συστήματος που και βουλευτές αν θέλουν βγάζουν και κανείς δεν τους χαλάει τα χατίρια, ακόμα και αν απαιτούν να μπαίνουν με τα όπλα τους όπου γουστάρουν και να πυροβολούν ό,τι γουστάρουν, μην αναγνωρίζοντας οικότοπους και προστατευόμενες περιοχές.

Θα μου πεις τώρα ότι εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσένα σου φταίνε ο Βρούτσης, οι κυνηγοί και η Natura της Σύρου, και με την πρώτη ματιά άδικο δεν θα έχεις. Μα με τη δεύτερη ματιά θα δεις πως με κάτι τέτοιες ειδήσεις που περνούν στα ψιλά αντιλαμβάνεσαι πως το περιβάλλον που μας φιλοξενεί δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ