Αρχική » Κυνήγι » Ανταπόκριση Περασμάτων : Συνεχίστηκε το πέρασμα των ορτυκιών (29/09/2026)

Ανταπόκριση Περασμάτων : Συνεχίστηκε το πέρασμα των ορτυκιών (29/09/2026)

Πέρασμα ορτυκιών – Ανταπόκριση Περασμάτων 29 Σεπτεμβρίου 2026
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

Συνεχίστηκε και σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, η μετακίνηση των ορτυκιών, με πουλιά να καταγράφονται ξανά στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στη Μάνη, επιβεβαιώνοντας την εικόνα για την οποία σας ενημερώσαμε ήδη από τη χθεσινή Ανταπόκριση Περασμάτων.

Ορτύκια

 

Στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου το πέρασμα συνεχίστηκε και σήμερα, ωστόσο η εικόνα ήταν πιο περιορισμένη σε σχέση με τη Δευτέρα, καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν στο iHunt.gr κάνουν λόγο για λιγότερα ορτύκια.

Κίνηση υπήρξε και πάλι στη Μάνη, όπου η παρουσία πουλιών δείχνει ότι η μετακίνηση προς τα νότια συνεχίζεται.

Σημαντική ήταν και η χθεσινή εικόνα από τη Χαλκιδική, όπου τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν αρκετά ορτύκια. Πρόκειται για μία ακόμη περιοχή που μπήκε στον χάρτη των περασμάτων των τελευταίων ημερών.

Η συνολική εικόνα επιβεβαιώνει ότι η αποδημία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά όχι με την ίδια ένταση καθημερινά και σε όλες τις περιοχές. Όπως έδειξε και η πρόσφατη εικόνα από το μεγάλο πέρασμα ορτυκιών, οι αριθμοί μπορούν να αλλάξουν σημαντικά ακόμη και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις μετακινήσεις των πουλιών.

Τι δείχνει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις αμέσως επόμενες ημέρες. Το βόρειο ρεύμα εξακολουθεί να επηρεάζει αρκετές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στη νότια Πελοπόννησο οι άνεμοι αναμένονται γενικά πιο ήπιοι.

Οι συνθήκες αυτές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι μετακινήσεις των ορτυκιών, χωρίς όμως να μπορεί να προβλεφθεί με βεβαιότητα η ένταση του περάσματος ή οι περιοχές στις οποίες θα εμφανιστούν περισσότεροι αριθμοί πουλιών.

Με βάση την εικόνα των τελευταίων ημερών, Βορειοανατολικό Αιγαίο και Μάνη παραμένουν περιοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, ενώ θα έχει σημασία να φανεί αν θα υπάρξει νέα κίνηση και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας μετά τη χθεσινή παρουσία αρκετών ορτυκιών στη Χαλκιδική.

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ