Αρχική » Grid with Sidebar » Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής – Μάχη από ξηράς και από αέρος

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής – Μάχη από ξηράς και από αέρος

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη δασική περιοχή – Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής – «Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις επίγειες και τις εναέριες δυνάμεις», λέει στο protothema.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας.

SVESTONOF

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που μαίνεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε δύσβατη δασική περιοχή, στη Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Επί τόπου επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 40 οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πετούν τέσσερα Canadair.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω και των ισχυρών ανέμων.

«Η φωτιά καίει ακόμη ανεξέλεγκτη. Υπάρχουν εστίες σε πάρα πολλά σημεία, τα οποία είναι δύσβατα καθώς πρόκειται για δάσος. Έχει κινητοποιηθεί όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις επίγειες και τις εναέριες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικίες, όμως θα πρέπει να περιοριστεί η πυρκαγιά για να μην υπάρξει πρόβλημα», ανέφερε στο protothema.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ