Αρχική » Grid with Sidebar » Άλλο ένα γουρουνόσκυλο νεκρό από επίθεση λύκων στις Σέρρες…VIDEO

Άλλο ένα γουρουνόσκυλο νεκρό από επίθεση λύκων στις Σέρρες…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 02/10/22 στην Μακρινίτσα Σερρών, σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Θεόδωρο Μαλίνη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λούσυ 4 χρονών, Σέρβικο ιχνηλάτη, την οποία έβγαλε ο Θεόδωρος με την παρέα του για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό της Κυριακής 02/10/2022 στην ευρύτερη περιοχή της Μακρινίτσας μαζί με άλλα 3 σκυλιά.

Ο Θεόδωρος στενοχωρημένος περιγράφει την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 16.00 και τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει γουρούνια και ήταν σε δίωξη, όταν ξαφνικά εκεί που άκουγα την Λούσυ να γαυγίζει, σταμάτησε και την έβλεπα στο GPS ως ακίνητη στα 700 μέτρα μακριά μου, ενώ τα άλλα 3 σκυλιά συνέχιζαν το κυνήγι. Ενημέρωσα την ομάδα και ακολούθησα το στίγμα του Gps, λόγω της πυκνής βλάστησης έκανα γύρω στα 20 λεπτά να εντοπίσω το σημείο και να βρω την σκύλα μου κυριολεκτικά κομματιασμένη, στην κατάσταση που φαίνεται στο βίντεο.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ