Αρχική » Grid with Sidebar » Αλεπού κυνηγάει γάτες στους δρόμους του Αλίμου….VIDEO

Αλεπού κυνηγάει γάτες στους δρόμους του Αλίμου….VIDEO

by iHunt
Αλεπού κυνηγάει γάτες στους δρόμους του Αλίμου....VIDEO

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Φαίνεται πως και οι αλεπούδες εκτός του ότι έχουν πληθύνει υπερβολικά, ζήλεψαν και την τακτική των λύκων, οι οποίοι ανενόχλητοι εισέρχονται σε χωριά και πόλεις για να κυνηγήσουν και να φάνε αδέσποτα σκυλιά και γάτες με τις ευλογίες των 2 Μ.Κ.Ο, του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ και γενικότερα των αρμόδιων υπηρεσιών της πολιτείας, οι οποίοι όλοι μαζί τακτικά διοργανώνουν σχετικές ημερίδες περί αρμονικής συνύπαρξης, ώστε να πείσουν τον αφελή αστό να αποδεχτεί και να θεωρήσει φυσιολογική την κυκλοφορία λύκων μέσα σε πόλεις και χωριά οι οποίοι σκοτώνουν και τρώνε σκυλιά και γάτες.

SVESTONOF
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Αγέλη αγριόχοιροι…οδεύουν προς το τελεφερίκ στην Πάρνηθα…VIDOE

Έτσι λοιπόν μετά την εμφάνιση αλεπούς στην Γκράβα στο Γαλάτσι, στην Αργυρούπολη, στην Γλυφάδα, στην Μεταμόρφωση όπου καταγράφηκε σε βίντεο να προσπαθεί να σκοτώσει μια γάτα σε ένα οικόπεδο μέρα μεσημέρι, στον Λυκαβηττό, στου Φιλοπάππου, στην Ακρόπολη, στη Δραπετσώνα, στη Νίκαια, στο Αιγάλεω. Αλεπούδες στον Περισσό, στη Νέα Ιωνία. Και, βεβαίως, αλεπούδες στην Πεύκη, στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, στη Βούλα, στη Βάρη, σειρά είχε λοιπόν και ο δήμος Αλίμου με πολλαπλές από ότι φαίνεται καταγραφές αλεπούδων.

Στο βίντεο το οποίο είναι του κ. Κυριάκου Σπαθαράκη και τραβήχτηκε 22.00 το βράδι της Πέμπτης 23/05/24 στην οδό Ιωάννου Χρυσοστόμου, στον Άλιμο βλέπουμε μια αλεπού να τον παρακολουθεί χωρίς φόβο ενω εκείνος την πλησιάζει τραβώντας το βίντεο. Από την ουρά του καταλαβαίνουμε ότι το συγκεκριμένο ζώο πιθανότατα είναι φορέας της ψώρας η οποία είναι μεταδοτική παρασιτική νόσος του δέρματος, την οποία σίγουρα θα μεταδώσει σε όσα σκυλιά και γάτες θα αλληλεπιδράσει.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μια άλλη κυρία, κάτοικος του Δήμου Αλίμου, που ωστόσο μένει σε άλλη γειτονία, πολύ μακριά από την περιοχή που βλέπουμε στο βίντεο, σχολίασε αναφέροντας πως την προηγούμενη βραδιά μπροστά στο σπίτι της, Μυρτιδιωτίσσης και Σκανδείας πέρασε μια αλεπού με ένα γατάκι στο στόμα, ενώ αμέσως μετά και άλλοι χρήστες και κάτοικοι γειτονικών περιοχών ανέφεραν ότι και αυτοί έχουν δει αλεπούδες στις γειτονιές τους.

Κλείνοντας δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρόσφατη ανακοίνωση – παρότρυνση της Μ.Κ.Ο ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής η οποία με αφορμή την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού και τις αντίστοιχες πολλές θεάσεις αλεπούδων παντού σε όλους τους δήμους της Αττικής, έλεγε και συμβούλευε το κοινό της, ότι πρέπει να συνηθίσουμε πως πλέον οι αλεπούδες έχουν εξελιχθεί σε “αστικά” ζώα και να μην μας φαίνεται περίεργο αν καμιά φορά φάνε και μερικά γατάκια, δεν τρέχει τίποτα αφού και τα γατάκια τρώνε πουλάκια. Παρατηρούμε λοιπόν κοινή γραμμή πλεύσης από όλες αυτές τις αυτοαποκαλούμενες περιβαλλοντικές Μ.Κ.Ο, όσον αφορά την νέα μόδα που προωθούν και διαφημίζουν, αυτή της αρμονικής συνύπαρξης με τα άγρια ζώα μέσα στις γειτονιές, στα σπίτια μας και στις αυλές μας.

Αλέξανδος Παλαιολόγος


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ