Αρχική » Grid with Sidebar » Αγριοκούνελο κοκκινιστό με λαζανάκι

Αγριοκούνελο κοκκινιστό με λαζανάκι

by iHunt
Αγριοκούνελο κοκκινιστό με λαζανάκι

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μία εξαιρετική συνταγή με αγριοκούνελο, που συνοδεύεται ιδανικά από λαζανάκι  και ταιριάζει πολύ στο καθημερινό σας τραπέζι.

SVESTONOF
Υλικά
  • 1½ κιλό (περίπου) κουνέλι, σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα Tomatina (400γρ.)
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • ⅔ φλιτζανιού Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 πακέτο Λαζανάκι
  • τυρί σκληρό, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1
Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες του κουνελιού από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 2
Προσθέτετε την τομάτα, τη ζάχαρη και τη δάφνη. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί ελάχιστα το κρέας, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 50-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Βήμα 3
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και ρίχνετε λίγο λάδι για να μην κολλάνε μεταξύ τους.

Βήμα 4
Σερβίρετε το κουνέλι με τα ζυμαρικά, περιχύνετε με τη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Αγρια Ζωή: μερικά από τα καλύτερα κλικ του 2024

Πηγή : CANTINA

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ