Αρχική » Grid with Sidebar » Αγριογούρουνα ρημάζουν τα πάντα στην Εύβοια

Αγριογούρουνα ρημάζουν τα πάντα στην Εύβοια

by iHunt
Αγριογούρουνα ρημάζουν τα πάντα στην Εύβοια

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αγριογούρουνα: Η αύξηση του πληθυσμού τους έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια, καθώς υπάρχουν μεγάλες καταστροφές.

SVESTONOF
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Γ’ ΚΟΠ : Προκήρυξη πρόσληψης Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα

Τα αγριογούρουνα τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα στην Εύβοια. Ειδικότερα την τελευταία τετραετία, τα συναντά κανείς… οπουδήποτε. Τα έχουμε δει μέσα σε αυλές σπιτιών σε χωριά, στους δρόμους πόλεων κι ακόμα και στα νερά του Ευρίπου, στη Χαλκίδα, να κολυμπούν. Ως εδώ καλά, όμως, το θέμα που έχει ανακύψει με τα αγριογούρουνα το τελευταίο διάστημα παίρνει διαστάσεις και προβληματίζει.

Αγριογούρουνα ρημάζουν τα πάντα στην Εύβοια

Εκτός του ότι υπάρχει δεδομένα υπερπληθυσμός, για αυτό και στην Εύβοια κυνηγετικοί σύλλογοι σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς έχουν άδεια να κυνηγούν τα αγριογούρουνα όλο τον χρόνο, πλέον υπάρχουν και ζημιές. Ειδικά σε καλλιέργειες, όπου όταν «πέσουν» μέσα τα αγριογούρουνα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Αγριογούρουνα ρημάζουν τα πάντα στην Εύβοια

Διότι δεν τρώνε απλά κάποια από τα φυτά και τα κηπευτικά, αλλά… οργώνουν ολόκληρα χωράφια. Οι κάτοικοι, ειδικά στα χωριά της Εύβοιας, αναζητούν διάφορους τρόπους να γλιτώσουν τις καλλιέργειές τους από τα αγριογούρουνα, ενώ αναρωτιούνται παράλληλα ποιος θα τους αποζημιώσει για τις καταστροφές που έχουν υποστεί. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές…

Πηγή :https://www.evima.gr/

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ