Αρχική » Κυνήγι » Επικαιρότητα » Φόβος στη Θεσσαλονίκη από αγέλη σκύλων – Καταγγελίες για επιθέσεις και διαμαρτυρίες κατοίκων

Φόβος στη Θεσσαλονίκη από αγέλη σκύλων – Καταγγελίες για επιθέσεις και διαμαρτυρίες κατοίκων

Αγέλη σκύλων σε δρόμο της Θεσσαλονίκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

Ανησυχία επικρατεί σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς κάτοικοι καταγγέλλουν την παρουσία αγέλης σκύλων που κυκλοφορεί στους δρόμους και, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχει προκαλέσει περιστατικά καταδίωξης ή επιθέσεων σε περαστικούς.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις περιοχές της Πυλαίας, της Τούμπας και της Καλαμαριάς, όπου, σύμφωνα με τις αναφορές κατοίκων, περίπου 20 σκύλοι εμφανίζονται συχνά τις βραδινές ώρες. Πολλοί κάτοικοι δηλώνουν ότι αποφεύγουν να κυκλοφορούν μετά το σούρουπο, καθώς φοβούνται ενδεχόμενη επίθεση.

Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για περιστατικά κατά τα οποία η αγέλη κυνήγησε διερχόμενους πολίτες, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στις γειτονιές. Το ζήτημα έχει επανέλθει στο προσκήνιο, καθώς οι κάτοικοι ζητούν πιο άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Τρίποδος λύκος…ψάχνει για αδέσποτα στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης…VIDEO

Προηγούμενες παρεμβάσεις των δήμων

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο παρελθόν ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε συνεργαστεί με τους δήμους Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών έγιναν προσπάθειες ώστε να διασπαστεί η αγέλη, να πραγματοποιηθούν στειρώσεις και να απομακρυνθούν τα ζώα από τα σημεία όπου συγκεντρώνονταν.

Παρά τις προηγούμενες παρεμβάσεις, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά επιστρέφουν επανειλημμένα στις ίδιες περιοχές, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει. Η κατάσταση έχει οδηγήσει κατοίκους στη συλλογή υπογραφών, με αίτημα να ληφθούν πιο ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και για τη σωστή διαχείριση των ζώων.

Το θέμα αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ανάγκη συντονισμένων δράσεων από τους αρμόδιους δήμους, ώστε να υπάρξει λύση που θα προστατεύει τόσο τους κατοίκους όσο και τα ίδια τα ζώα.

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ