Αρχική » Grid with Sidebar » Αγέλη λύκων…”πολιορκεί” τον Σφελινό Σερρών….VIDEO

Αγέλη λύκων…”πολιορκεί” τον Σφελινό Σερρών….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Iδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι του Σφελινού στις Σέρρες μετά την εμφάνιση λύκων στα πρώτα σπίτια του χωριού, η περιοχή είναι πεδινή και ένα από τα πιο γνωστά ορτυκοτόπια του νομού Σερρών.

SVESTONOF

Το παρακάτω ομολογουμένως ανησυχητικό βίντεο τραβήχτηκε το Σάββατο 24/12/22 στις 10.00 το πρωί, 200 περίπου μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού Σφελινός και δείχνει 4 λύκους να καταδιώκουν ένα τσοπανόσκυλο ενώ ο κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης του σκύλου, Ξενοφών Αλεξανδρίδης είναι παρών στην όλη φάση, στα 50 μέτρα και έκπληκτος βιντεοσκοπεί το τι συμβαίνει. Το βίντεο τελειώνει κάπως απότομα επειδή ο Ξενοφών επενέβη με φωνές για να βοηθήσει τον σκύλο του, ενώ παράλληλα κάλεσε και τα άλλα δύο σκυλιά του που δεν τους κατάλαβαν γιατί ήταν πιο μακριά και αντίθετα στον αέρα και όλοι μαζί τους έδιωξαν.

Οι συχνότατες πλέον και ολοένα αυξανόμενες εμφανίσεις λύκων αλλά και αρκούδων εντός ή πέριξ πολλών και διαφορετικών κατοικημένων περιοχών και κυρίως η έλλειψη φόβου προς τον άνθρωπο είναι ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο που τείνει να γίνει επικίνδυνη ρουτίνα και θα έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια να είχε προβληματίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η κατάσταση δείχνει να γίνεται πολύ επικίνδυνη πλέον και για τους ανθρώπους, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και για τους ηλικιωμένους μιας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια ποια θα είναι η αντίδραση των άγριων ζώων σε περίπτωση που συναντηθούν με ένα παιδάκι η μια ανήμπορη γιαγιά.

Προφανώς κάποιοι (ονόματα δεν λέμε, “οικογένειες” και υπολήψεις δεν θίγουμε) προσπαθούν πολύ σκληρά να μας πείσουν και μαζί να πείσουν και τον ανίδεο κοσμάκη των μεγαλουπόλεων για την περίφημη “σπανιότητα” του λύκου στην χώρα μας.

Ευτυχώς ή δυστυχώς για αυτούς το “σπάνιο”, “απειλούμενο” και κατά τα άλλα “υπό εξαφάνιση” αντικείμενο των μελετών τους συνεχίζει να τους διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε το βίντεο…


του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ