Αρχική » Grid with Sidebar » Aγώνας σε ορεινή πέρδικα από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Αχαίας

Aγώνας σε ορεινή πέρδικα από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Αχαίας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ως σπονδή και φόρος τιμής στην ορεινή πέρδικα  και τη κυνοφιλία βουνού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο διήμερος αγώνας που πραγματοποίησε στις 26 & 27 Μαρτίου ο Κυνοφιλικός Ομιλος Αχαίας στο Παναχαικό.
 
Τρίαντα Πόιντερ –Σέττερ διαγωνίστηκαν το Σάββατο και άλλα τόσα διαφορετικά τη Κυριακή σε έναν αγώνα δύσκολο έτσι κι αλλιώς από τη φύση του , σε έναν όμορφο αγώνα με πάθος για τη νίκη και τη διάκριση. Οι άνθρωποι του ΚΟΑ πραγματικά  αισθάνονται αισιόδοξοι και δικαιωμένοι για όλες αυτές τις προσπάθειες που έκαναν στην κατεύθυνση της αγωνιστικής κυνοφιλίας στο άγριο θήραμα , βλέποντας πλέον ότι οι κυνόφιλοι – κυνηγοί έχουν πλέον κατανοήσει πλήρως και σε βάθος ότι η εξέλιξη και βελτίωση των φυλών μόνο από τέτοιου είδους αγώνες μπορεί να προέλθει.
 
Πάμε τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι, μιας και ο αγώνας αυτός ήταν ο δεύτερος του τροπαίου Πελοποννήσου για τη φετινή χρονιά. Το Σάββατο σε μια ηλιόλουστη και καθαρή ημέρα στήθηκαν δύο τερρέν για τις Βρεττανικές φυλές , ένα για το Α.Κ.Ι. (με ακινησία)  και ένα για το Ε.Κ.Ι (χωρίς ακινησία) με κριτές  τους κ.κ. Βαλασόπουλο Κων/νο και Λαμπρόπουλο Γεώργιο στο ΑΚΙ και Χαλαστάνη Δημήτριο με βοηθό το κ. Κουτρουμπέλη Νικόλαο στο Ε.Κ.Ι.
 
Στο τερρεν Α.Κ.Ι παρά τις προσπάθειες σκύλων και κυναγωγών δεν είχαμε κάποιο ζώο στη βαθμολογία, με μοναδική καλύτερη παρουσία κερδίζοντας επανακκληση την πόιντερ SARA του κ. Ντούβα. Αντίθετα στο τερρέν Ε.Κ.Ι ειχαμε καλύτερες παρουσίες , σύμφωνα με τους κριτές και σκύλο στη βαθμολογία με 1ος Πολύ καλός τον KARTER GENIO DI CHRISTO  πόιντερ των Αφων Λιάπη, ενώ επανάκκληση κέρδισαν τα αγγλικά σέττερ GALANIS POWER BORG , και GALANIS POWER PIT των κ.κ. Α. Γαλάνη και Σ. Παπαγεωργίου.
 
Τη Κυριακή τώρα με συννεφιασμένο καιρό και χιόνι κατά περιόδους τα τερρέν έκριναν οι κ.κ. Βαλασόπουλος Κων/νος και Χαλαστάνης Δημήτριος το Α.Κ.Ι. και Λαμπρόπουλος Γεώργιος με βοηθό το κ. Βασιλακόπουλο Αθανάσιο το Ε.Κ.Ι. Στο τερρεν Α.Κ.Ι. το μοναδικό ζευγάρι πέρδικες που βρέθηκε κατόρθωσε να το εκμεταλλευτεί το αγγλικό σέττερ ANTEA DI ZAGLAS THEODSIOU του κ. Κ. Σταυρόπουλου και να αποσπάσει το 1ος  Πολύ καλός , ενώ επανάκκληση κέρδιασαν το αγγλικό σέττερ AZOR EL DEL ASTRO του  κ. Χ. Σαβράμη και το πόιντερ JOHNY του κ. Ν. Μπίκου.
 
 
Στο τερρέν Ε.Κ.Ι παρότι βρέθηκαν δύο ζευγάρια πέρδικες δεν είχαμε σκυλί στη βαθμολογία ενώ επανάκκληση κατάφεραν να εξασφαλίσου τα πόιντερ KARTER GENIO DI CHRISTO των αφών Λιάπη, SIBA του κ. Γ. Μπότση, AQUA του κ. Α. Δημόπουλου, HUMMER TOY GIAPPOY του κ. Τ. Μητροβασίλη και τα αγγλικά σέττερ ΑΝΚΑ του κ. Β. Αναστασόπουλου και ERSI του κ. Ν. Κουτρουμπέλη. Οι αναλύσεις του αγώνα και οι απονομές έγιναν και τις δύο ημέρες στη μαγευτική τοποθεσία πηγές Ζουμπάτας με την ομώνυμη ταβέρνα, όπου μας φιλοξένησε με ζεστασιά και θαλπωρή.
 
Ο Ομιλος θέλει να ευχαριστήσει καταρχήν όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με τη παρουσία τους , δείχνοντας μας τα ζώα τους, πολλούς μάλιστα από τους διαγωζόμενους που ήρθαν από μακρυά , μη φειδώμενοι εξόδων και κόπου για να παρουσιάσουν το σκύλο τους, τους κριτές μας, τον ΚΣ Πατρών για την προσπάθεια του όλη τη προηγούμενη εβδομάδα να εξασφαλίσει « καθαρά» τερρεν , ώστε οι σκύλοι να έχουν ευκαιρείες, καθώς και οποιονδήποτε άλλον βοήθησε στη διεξαγωγή αυτού του δύσκολου , αλλά και μοναδικά γοητευτικού αγώνα.  
 
 
Σπήλιος Καρμίρης, Πρόεδρος  Κυνοφιλικού Ομίλου Αχαίας για το iHunt.gr
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ