Αρχική » Grid with Sidebar » Ακόμη μια θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στη Δράμα

Ακόμη μια θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στη Δράμα

by iHunt

SVESTONOF
ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε το Σάββατο 23/11/19 στην περιοχή Ταξιάρχες Δράμας, σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Αστέρη Παπαχρίστου να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ρόμπιν 5 ετών Ελληνικό ιχνηλάτη, τον οποία έβγαλε η παρέα του Αστέρη το πρωί του Σαββάτου 23/11/19 στην περιοχή Ταξιάρχες Δράμας  για κυνήγι αγριόχοιρου.
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στον σύντροφο του, ο ίδιος ο Αστέρης  : ” Το περιστατικό έγινε στους Ταξιάρχες γύρω στις 15.00. Κάναμε μια παγάνα κοντινή και ενώ ο σκύλος είχε σηκώσει γουρούνι και το καταδίωκε, κάποια στιγμή σταμάτησε και τον βλέπαμε στο  GPS ως σταθερό.  Οδηγούμενοι πάντα από το GPS ( τον βλέπαμε σταθερό, όπως όταν είναι σε στάμπα, αλλά χωρίς να ακούγονται τα χαρακτηριστικά γαβγίσματα )  πήγαμε και βρήκαμε τον Ρόμπιν κομματιασμένο, κυριολεκτικά κατασπαραγμένο όπως είναι στις φωτογραφίες.
 
 
Οι επιθέσεις λύκων υπήρχαν πάντα αλλά όχι σε σκύλους. Πως εξηγείτε αυτό δεν ξέρω, είναι φαινόμενο τελευταίας δεκαετίας. έχουμε πάρα πολλά κρούσματα σε όλο τον νομό, εκεί που συνέβησαν αυτά ακριβώς απέναντι σχετικά μακριά σε ευθεία, στο χωριό Δενδράκια Δράμας λύκοι έφαγαν σκύλο λαγοκυνηγού. Έχουμε πολλά κρούσματα φέτος στον νομό μας. Εγώ μόνο γνωρίζω 5 περιπτώσεις που είναι γνωστοί μου. Ένας συνάδερφος είδε με τα μάτια του από μακριά τον λύκο να έχει στο στόμα το σκυλί και να τρέχει, πριν δυο εβδομάδες στην Αδριανή Δράμας φίλος περδικάς ευτυχώς τα σκυλιά του έτρεξαν κατά πάνω του και από πίσω τους ο λύκος, σταμάτησε μόνο όταν είδε τον άνθρωπο και γύρισε στο πυκνό.”
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
 
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

demobanner

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ