989


Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 09:00 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Ιγνάτης Βαβλαέλλης κατά την υπηρεσία του στην ευρύτερη περιοχή Ακρασίου (Λέσβος) σε έλεγχο σε κυνηγούς διαπίστωσε ότι άτομο είχε θηρεύσει 4 ορτυκομάνες (Crex crex) είδος απειλούμενο και αυστηρά απαγορευμένο που συγκαταλέγεται στο Παράρτημα Ι της ΚΥΑ 37338/1807/Ε103/2010.
Κατατέθηκε μήνυση για θήρα είδους που δεν επιτρέπεται το κυνήγι του και περιλαμβάνεται στο Παράρτημα Ι της οδηγίας που προαναφέρεται.
Την ίδια μέρα επίσης και ώρα 10:00 οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Ταουσανίδης Απόστολος και Βαγιάνος Γεώργιος κατά την υπηρεσία τους στην περιοχή Γιαννάκι (Χίος) εντόπισαν άτομο να κυνηγά χωρίς να έχει ανανεώσει άδεια θήρας (2018-2019).
