
Μετά από έγγραφες καταγγελίες του μέλους της ελεγκτικής επιτροπής της Γ’ ΚΟΠ κ. Παπαδάτου, του μέλους του ΔΣ του ΚΣ Πατρών κ. Κλαυδιανού, του Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών και άλλων Κυνηγετικών Συλλόγων, ο συντονιστής της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ με έγγραφό του καλεί τα μέλη του ΔΣ της Γ’ΚΟΠ σε απολογία με αφορμή την συμμετοχή του κ. Μεσσήνη στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Είναι η πλήρη δικαίωση για το ihunt που πρώτο ανάδειξε το θέμα της μη νομιμότητας της συμμετοχής του κ. Μεσσήνη στο ΔΣ της Γ’ ΚΟΠ. Όμως ο κ. Χριστοφόρου, που και ο ίδιος είναι παράτυπα πρόεδρος αφού έχει δηλώσει μόνιμος κάτοικος Πατρών ενώ διαμένει και εργάζεται στην Αμαλιάδα, δεν θέλει με κανένα τρόπο να φύγει ο κ. Μεσσήνης από το ΔΣ της Ομοσπονδίας γιατί κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες μετά και τοn πρόσφατα ολοκληρωμένο έλεγχο στην οικονομική διαχείριση της Γ’ ΚΟΠ για τα έτη 2009-2015.
Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Κυνηγετικών Συλλόγων της Γ’ ΚΟΠ ζητά μια έκτακτη γενική συνέλευση ο κ. Χριστοφόρου το αρνείται κατηγορηματικά. Γιατί;
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει το έγγραφο :
“…μετά από τη διερεύνηση στοιχείων ….προκύπτει ότι ο κ. Αθανάσιος Μεσσήνης του Χρήστου δεν έιχε τα τυπικά προσόντα κατά την στιγμή επιλογής του και ακτά τη διάρκεια της θητείας του ως τακτικό μέλος του ΔΣ της Γ’ ΚΟΠ κα ιως εκ τούτου θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα από το επόμενο αναπληρωματικό μέλος.
Επιπρόσθετα με δεδομένο ότι :
• Το υπ. αριθμ 106666/5135/14/11/2005 έγγραφο της Δ/νσης Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας έχει κοινοποιηθεί στις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και άρα υπάρχει στο αρχείο σας και είναι εν γνώσει του ΔΣ της Γ’ ΚΟΠ.
• Ο κ. Αθανάσιος Μεσσήνης του Χρήστου ανέλαβε χρέη ταμία στο ΔΣ και με την ιδιότητά του αυτή διαχειρίστηκε χρηματικά ποσά και το ταμείο της Γ’ ΚΟΠ.
• Επειδή από τον πρόσφατα ολοκληρωμένο έλεγχο στην οικονομική διαχείριση της Γ’ ΚΟΠ για τα έτη 2009-2015 έχει προκύψει πληθώρα στοιχείων για διερεύνηση λόγο πλημμελούς διαχείρισης.
Το ΔΣ της Γ’ ΚΟΠ θα πρέπει να απολογηθεί εντός δέκα (10) ημερών από την παραλαβή αυτού του εγγράφου, για την παράβλεψη των ισχυουσών διατάξεων και του καταστατικού της Ομοσπονδίας με τον διορισμό του κ. Αθανάσιου Μεσσήνη ως μέλους του ΔΣ”
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
