622


Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Βασιλόπουλος Παναγιώτης με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας σε συνεργασία με τον Θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θεοδωρακόπουλο Θεόδωρο (αριστερά στην φωτό) αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες εντόπισαν δύο άτομα να ασκούν θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Δήμου Ήλιδας.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα μετά την μισή ώρα της δύσης του ηλίου και για παράνομη θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι καθώς επίσης κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα και τα φυσίγγια.
Πριν λίγες ημέρες στην περιοχή Αγίου Ανδρέα-Τσιχλέϊκα Δήμου Ήλιδας οι ανωτέρω σε συνεργασία και με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Μπόρα Παναγιώτη και Παφιλιάρη Κωνταντίνο με περιοχή ευθύνης των Κυνηγετικών Συλλόγων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου εντόπισαν δύο άτομα να ασκούν θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι.
Τα δύο άτομα τα οποία παρακολουθούσαν οι Θηροφύλακες είχαν φτάσει στο καρτέρι οδηγώντας ο ένας έξ αυτών δίκυκλο μηχανάκι και ο άλλος ένα τετράτροχο μηχανάκι τύπου γουρούνας και με τα όπλα τους περασμένα στην πλάτη εκτός θήκης. Επιστρέφοντας στα μηχανάκια τους με την θηρευμένη μπεκάτσα οι Θηροφύλακες προέβηκαν στην σύλληψή τους.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα μετά την μισή ώρα της δύσης του ηλίου, για παράνομη θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι, για παράνομη μεταφορά όπλου καθώς επίσης και για απείθεια καθώς δεν παρέδωσαν τα κυνηγετικά τους όπλα όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και τις διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.
