849


Οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας ενημερώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές να είναι πλέον πολύ προσεκτικοί με τα κογιότ έπειτα από τέσσερις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε μικρά παιδάκια τον περασμένο μήνα στην περιοχή Irvine.
Το πιο πρόσφατο περιστατικό – την περασμένη Κυριακή – αφορά ένα δίχρονο παιδί.
” Ένα παιδί περίπου 2 ετών, ήταν στο γκαράζ του σπιτιού του,όταν κάποια στιγμή άνοιξε την γκαραζόπορτα και το κογιότ όρμηξε μέσα και κυριολεκτικά άρπαξε το παιδί από την περιοχή του λαιμού και μέρος του μάγουλου”, είπε ο υπολοχαγός Κεντ Smirl από την υπηρεσία Θήρας και Αλιείας της Καλιφόρνια στον σταθμό του ABC KABC του Λος Άντζελες.
Η υπηρεσία Θήρας και Αλιείας της Καλιφόρνια έχει αναφέρει τέσσερα περιστατικά που αφορούν κογιότ και μικρά παιδιά, τον περασμένο μήνα στο Irvine, όπου τα παιδιά είτε έχουν δαγκωθεί ή γρατσουνιστεί από κάποιο κογιότ. Και τα τέσσερα παιδιά είχαν μικροτραυματισμούς από τις επιθέσεις.
“Τα γεγονότα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία & την αναγκαιότητα των κοινοτήτων να εργαστούν μαζί για να εξαλειφθούν οι πηγές τροφής που μπορεί να προσελκύσουν την άγρια ζωή στις γειτονιές», είπε η λοχαγός Rebecca Hartman. «Όταν τα κογιότ τρέφονται, είτε ηθελημένα ή αθέλητα από τροφές που αφήνονται έξω για εκείνα από διάφορους “φιλόζωους”, μπορεί να γίνουν μεγάλη απειλή για την δημόσια ασφάλεια.”
Όπως αναφέρει ο σταθμός KABC έπειτα από αυτά τα θλιβερά γεγονότα κλήθηκαν κυνηγοί ειδικοί στις παγίδες οι οποίοι κατάφεραν επιλεκτικά να συλλάβουν 5 κογιότ στην περιοχή,ένα εκ των οποίων συνδέεται με μια από τις επιθέσεις όπως έδειξαν οι ειδικές εξετάσεις DNA .
Οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι τα κογιότ χάνουν το φυσικό τους φόβο προς τους ανθρώπους, επειδή ακριβώς έχουν συνδέσει τον άνθρωπο με το φαγητό.
Η λοχαγός Rebecca Hartmanν συμπληρώνει συμβουλεύοντας ” Αν ένα κογιότ σας προσεγγίσει και φαίνεται επιθετικό, σηκώστε αμέσως τα μικρά παιδιά και τα κατοικίδια ζώα στην αγκαλιά σας και ρίξτε του πέτρες ώστε να αποτρέψετε το ζώο”.
Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε πως στην πολιτεία της Καλιφόρνιας σύμφωνα με την υπηρεσία Θήρας και Αλιείας υπάρχει μια καταγεγραμμένη θανατηφόρα επίθεση κογιότ σε ένα τρίχρονο κοριτσάκι το 1981
Απόδοση στα Ελληνικά Αλέξανδρος Παλαιολόγος
