
Με χθεσινή τους απόφαση (2 Φεβρουαρίου 2026) και με αφορμή τη χιονόπτωση και την παγωνιά που επικρατεί στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, τα Δασαρχεία Διδυμοτείχου και Σουφλίου αποφάσισαν την απαγόρευση θήρας όλων των θηραμάτων.
Όπως χαρακτηριστικα αναφέρεται στις ανακοινώσεις, η απαγόρευση αφορά όλα τα είδη της άγριας πανίδας (τριχωτών και πτερωτών) στην περιοχή ευθύνης των Δασαρχείων Διδυμοτείχου και Σουφλίου “λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών από την χιονόπτωση που επικρατεί στην περιοχή” και θα ισχύσει μέχρι να εκδοθεί νέα απόφαση.
Οι παραβάτες της απαγόρευσης τιμωρούνται με βάση τη σχετική νομοθεσία και η εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στου δαισκούς υπαλλήλους, τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων και την Ελληνική Αστυνομία.
Με τη γνωστοποίηση της απόφασης υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις από κάποιους κυνηγούς, που θεωρούν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι τόσο δυσμενείς που να δικαιολογούν την απαγόρευση κυνηγιού.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κ.Σ. Σουφλίου :
Απ’τό μεσημέρι απορώ με την απόφαση που πήρε τό Δασαρχείο μας(Σουφλίου)!!!
Αναίτια ακολούθησε την απόφαση που πήρε τό Δασαρχείο Διδυμοτείχου χωρίς να εξετάσει θεωρώ τό θέμα!! Μέχρι σήμερα πίστευα και θέλω να πιστεύω πως είχαμε μια άριστη συνεργασία και στά δύσκολα και στά εύκολα αλλά σήμερα είμαι πολύ προβληματισμένος!! Δεν είχα το χρόνο να ανέβω στον ορεινό όγκο για να κρίνω την κατάσταση από κοντά αλλά σκέφτομαι απλά και λέω ό ορεινός όγκος στο δασαρχείο Αλεξανδρούπολης (Λεπτοκαρυά -Αισυμη -Καλλιθεα)δεν είχε χιόνι;;;;
Ο νόμος Ροδόπης στον ορεινό όγκο δεν είχε χιόνι… καί αναρωτιέμαι τα κατά τόπους δασαρχεία πως έκριναν την κατάσταση..; μήπως τα κριτήρια δεν είναι ίδια..;;;;;
Υ.Γ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΚΡΙΜΑ!!
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ! ΣΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΑΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ!!
ΑΝ ΜΙΛΟΎΣΑΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 2-3 ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!!
!!!
ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ
ΠΡΌΕΔΡΟΣ. ΚΣ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΚΙΡΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ


