Αρχική » Grid with Sidebar » Αγριογούρουνο στη γάστρα κρασάτο με κυδώνια

Αγριογούρουνο στη γάστρα κρασάτο με κυδώνια

by iHunt

SVESTONOF

Η ιδέα μας για το γιορτινό γεύμα είναι εντυπωσιακή, απλή και εύκολη: Ρίχνουμε το αγριογούρουνο στη γάστρα μαζί με τα κυδώνια, το κρασί και τα μυρωδικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοψήνουμε μέχρι το κρέας να λιώνει με το πιρούνι και η σάλτσα να είναι καλομελωμένη.

Υλικά
Μερίδες: 8

  • 3 κιλά σπάλα αγριογούρουνου, με το κόκαλο, σε δύο-τρία κομμάτια
  • 6 κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα κυδωνάτα
  • 600 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
  • χυμός και φλούδες από 2 πορτοκάλια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκοι από μπαχάρι
  • 2 κουτ. γλυκού κόκκοι από λευκό πιπέρι
  • 2 ακτινίδια, καθαρισμένα, σε φέτες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε αγριογούρουνο στη γάστρα κρασάτο με κυδώνια, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Τα βάζουμε σε μια γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε το σκεύος.

Ψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το αγριογούρουνο.

Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, ώστε να ροδίσουν ωραία τα υλικά.

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά προτού σερβίρουμε, μαζί με τη σάλτσα του και τα κυδώνια.

Πηγή: Γαστρονόμος

demobanner

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ