
Στην περιοχή της Κρεμαστής και κοντά στον οικισμό του Αγίου Αθανασίου Ξάνθης εντοπίστηκε η παρουσία μίας αρκούδας με το μικρό της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης. Το περιστατικό, που σημειώθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025, έχει ήδη γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές, ενώ ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή των κατοίκων της περιοχής για την αποφυγή ατυχημάτων.Ακίνητα Ξάνθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Φθιώτιδα: Πήγαν για κυνήγι και πιάστηκαν “στα πράσα” – Βαριά πρόστιμα σε λαθροθήρες
Η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης για την αρκούδα
«Μετά από μαρτυρίες αρκετών κατοίκων της περιοχής, σας ενημερώνουμε ότι μία αρκούδα με ένα μικρό εμφανίστηκε στην περιοχή της Κρεμαστής – Ξάνθης μέσα σε αμπέλι. Σήμερα, Παρασκευή 26/9, εμφανίστηκε δίπλα στον οικισμό του Αγίου Αθανασίου και μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία ανθρώπου, μπήκε σε ένα χωράφι με καλαμπόκι. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και εφιστούμε την προσοχή των κατοίκων της περιοχής.»
Το περιστατικό εντάσσεται στο πλαίσιο των αυξανόμενων εμφανίσεων άγριων ζώων σε κατοικημένες ή αγροτικές περιοχές, ιδιαίτερα τους φθινοπωρινούς μήνες, όταν η αναζήτηση τροφής οδηγεί τα ζώα πιο κοντά στους ανθρώπους. Οι αρχές και οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ συνιστάται στους κατοίκους να αποφεύγουν απομονωμένες διαδρομές, ειδικά νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, και να ειδοποιούν άμεσα τις αρχές σε περίπτωση νέας εμφάνισης.
Πηγή : xanthinea
