Αρχική » Grid with Sidebar » Ελβετία: «Συνέλαβαν» πάπια-καμικάζι – Έτρεχε πάνω από το όριο ταχύτητας ενώ ήταν… υπότροπη

Ελβετία: «Συνέλαβαν» πάπια-καμικάζι – Έτρεχε πάνω από το όριο ταχύτητας ενώ ήταν… υπότροπη

by iHunt
Ελβετία: «Συνέλαβαν» πάπια-καμικάζι – Έτρεχε πάνω από το όριο ταχύτητας ενώ ήταν… υπότροπη

SVESTONOF

Μια φωτογραφία από ραντάρ ταχύτητας στο κεντρικό τμήμα της Ελβετίας αποκάλυψε πως ο παραβάτης δεν ήταν οδηγός… αλλά μια αγριόπαπια! Και μάλιστα, πιθανόν υπότροπη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η αστυνομία της πόλης Köniz, κοντά στη Βέρνη, έμεινε άφωνη όταν, εξετάζοντας εικόνες από ραντάρ που λήφθηκαν στις 13 Απριλίου, διαπίστωσε ότι μια αγριόπαπια (mallard) είχε καταγραφεί να πετά με ταχύτητα 52 χλμ./ώρα σε ζώνη περιορισμού ταχύτητας 30 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Κ.Σ. Θεσσαλονίκης: Παρέμβαση για το νόμο «Άργος» και τη στάση της ΚΟΜΑΘ

Η ιστορία, που δημοσιεύθηκε αρχικά από την εφημερίδα Berner Zeitung, πήρε ακόμη πιο απρόσμενη τροπή: όπως αποκαλύφθηκε, μια παρόμοια πάπια είχε καταγραφεί να πετά στο ίδιο σημείο, με ακριβώς την ίδια ταχύτητα και την ίδια ημερομηνία, επτά χρόνια νωρίτερα!

Ο δήμος, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ανέφερε πως σκέφτηκε το ενδεχόμενο να πρόκειται για καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο ή ακόμη και για παραποιημένη εικόνα.

Ωστόσο, η τοπική αστυνομία ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο: οι εικόνες από τα ραντάρ είναι σφραγισμένες και αδιάβλητες, ενώ το σύστημα ελέγχεται και βαθμονομείται ετησίως από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας της Ελβετίας.

Με πληροφορίες από το GUARDIAN

demobanner

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ